''Juusto'' levite




Tarkoituksena oli tehdä jälleen vegaanista juustoa, mutta koska sekoitin agar hiutaleet ja jauheen keskenään, tuloksena tuli pehmeämpi koostumus. Tämä oli oikeastaan aika hyvä juttu sillä tässä on ihan täydellinen levittäytyvyys, riittävän kiinteä pysyäkseen kasassa leikattaessa, mutta juuri täydellinen moussemainen koostumus levitykseen. Maku on herkullinen ja pehmeä. Tämä menee korvan taakse ja samaa makuyhdistelmää aijon käyttää kiinteän juuston valmistukseen agaria hiukan lisäämällä.

Edelleenkin mainitsen, tämä ei siis maistu lähellekkään oikealle juustolle mutta on herkullista ja kermaista. Toimittaa siis samaa virkaa kuin tuorejuusto ja maistuu ainakin tämän talouden vegaanikaksikon suuhun.

Vegaanin juustolevite


2.4dl soijamaitoa
1rkl vegaanista majoneesia
2rkl agar hiutaleita
1.5dl cashew pähkinöitä
0.5dl manteleita
1 valkosipulinkynsi
2rkl ravintohiivahiutaleita
2rkl tahinia
1tl kuminan siemeniä
mustapippuria
ripaus kurkumaa väriksi
pieni nippu persiljaa

Kuumenna soijamaitoa ja lisää siihen agar hiutaleet. Anna kiehua hiukan ja sekoita kunnes agar on täysin liuennut. Noin 7-10min. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon majoneesi. Sekoita jatkuvasti jotta ei synny paakkuja.

Kaada kaikki muut ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä hiukan. Suosittelen kasaaamaan kaiken tehosekoittimeen jo ennen agarin keittelyä. Näin vaiheet sujuvat nopeasti ja agarmaitoon ei synny paakkuja. Lisää maitoseos ja sekoita kunnes massa on tasaista. Voitele öljyllä astia jotta juusto on helpompi saada ulos.  Kaada massa vuokaan ja anna olla jääkaapissa yön yli tai ainakin 5-7h.

Tarjoile leivän päällä levitteenä. Makuja ja koostumuksia voi säädellä mausteilla ja agarilla. Ripottele päälle vaikkapa ruohosipulia tai paahdettua pähkinämurskaa. Vegaanien juusto ja viini ilta on siis täysin mahdollinen :)

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top