Kurpitsapiirakka



Kuinka ihanaa on tulla pitkän koulupäivän, ja salitreenin jälkeen kotiin ja napata kaapista iso pala kurpitsapiirakkaa? Ihan vain välipalaksi ennen kuin jaksaa kunnon ruokaa valmistaa.

Varautukaa etukäteen että tämä on ihan surkea ohje. Tulos on siis ihanan herkullinen mutta en vaan pysty järkevästi ilmaisemaan mitä tein ja mitä laitoin kuinka paljon. Joskus on näitä päiviä, mutta ainakin kuvat ovat kauniita.

Tätä on tullut tehtyä niin monena eri versiona, joten enää en juurikaan mittaile, vaan kaadan aineksia tehosekoittimeen ja maistelen. Ohje on hyvin samankaltainen kuin edellinen , erona että tein tällä kertaa pohjankin itse. Pohja syntyi manteli- ja kookosjauhojen sekoituksesta, hieman proteiinirikkaampi ja terveellisempi vaihtoehto siis. Ohjeen löysin täältä mutta se ei käytännössä toiminut niin hienosti kuin alkuperäisessä ohjeessa. Jouduin lisäilemään vettä ja soijamaitoa kunnes koostumus on muotoiltava, tai ainakin jotenkin kasassa pysyvä. Taikinan rakenteesta mainitaankin alkuperäisessä ohjeessa.


Manteli-kookos piirakkapohja


2.5cup manteli ja kookosjauhoja, laitoin noin puolet ja puolet
1/2tl suolaa
1/2tl soodaa
100g margariinia
2rkl siirappia
1tl vanilja-aromia

vettä ja soijamaitoa kunnes koostumus on muotoiltava, ei kuitenkaan liian pehmeä.
Jatkossa voisin lisätä tänne noin 1tl psylliumia rakennetta parantamaan. 

Sulata margariini ja sekoita siihen siirappi ja aromi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lopuksi yhdistä seokset. Lisää nestettä tarpeen mukaan. Alkuperäinen ohje kehottaa paistamaan 185 asteessa noin 10min. Minä täytin piirakan ensin ja paistoin vasta sitten, unohdin asteet ja kellonajat, joten paistoin 200 asteessa ja varmaankin puoli tuntia. Kyllä sen sitten tietää kun se on valmis.


Kurpistatäyte


2 porkkanaa ja kurpitsaa keitettynä jotta sosetta on noin 5dl
1pkt silken tofua
2rkl perunajauhoja
1rkl piparkakkumaustetta
1tl kardemummaa
2tl vanilja-aromia

Kaada tehosekoittimeen ja pyöritä.

Makeuta joko tomusokerilla tai stevialla välillä maistellen.
Käytin nestemäistä steviaa ja lisäilin pikkuhiljaa, aina maistaen makeutta.

Ja tosiaan, paista 185-200 asteessa noin 30min tai kunnes piirakka näyttää valmiilta. Anna jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.


1 kommentti

  1. Hei näyttääpäs oikein makoisalta! Keräilen kokeiltavia kurpitsaohjeita aina niiden sattuessa vastaan loppukesiä varten, jolloin puutarhuri-äitini itsekasvatettujen kurpitsoiden ylitarjonta on ihan mahdoton :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top