Mansikkaproteiinipirtelö


Ei, en kuulu niihin jotka ovat uuden vuoden kunniaksi päättäneet aloittaa liikunnan ja laihduttaa. Kuulun niihin jotka päätivät jatkaa liikuntaa, minun tapauksessani kuntosalilla käymistä. Olen kuitenkin ruvennut seuraamaan tarkemmin mitä ruokani sisältää, lähinnä proteiinin suhdetta rasvaan ja hiilihydraatteihin. Saan päivässä reippaasti proteiineja, ja ylitän painoni kun verrataan proteiineja/g elopainokiloihin. Tämä sopii minulle sillä kuulun niihin, joilla on aina nälkä. Proteiinipitoinen ruokavalio pitää nälkää paremmin loitolla ja voi helpommin keskittyä koulussa opiskeluun kuin ruoan miettimiseen.

Luvassa on ainakin osiin resepteistä lisäyksenä laskettuna ravintoaineet valmiiksi. Kaikkiin en tietenkään tätä tee, sillä en yksinkertaisesti jaksa laskea ja punnita kaikkea mahdollista. Tätä hankaloittaa vielä spontaani ruoanlaittotapani, jossa heittelen aineksia joukkoon hetken mielijohteesta ja mittana toimii musta tuntuu mittari.

Seuratkoon kukin sitä lukua mikä itselleen on tärekä, kuten energia tai rasvat. Itse tarkkailen nimenomaan sitä että proteiineja on tarpeeksi, rasvaa ja kaloreita en sinänsä pelkää, kunhan ne tulevat hyvistä lähteistä.
Jatkossa ruoat joille on laskettu kalorit, rasvat jne löytyvät myös tunnisteen Ravintoainesisältö alta.

Tässä pieni alku tälle, eli tämänpäiväinen aamupalani. Hyvin simppeli ja perus ohje.

Mansikkaproteiinipirtelö


200g omenaa, 1 isohko
100g mansikoita
1dl alpro soya maustamatonta jogurttia
30g sun warrior vaniljaproteiinijauhetta
2-3dl vettä

gojimarjoja koristeeksi

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä kunnes kaikki on tasaista. Tästä tulee useampi lasillinen, mutta koska juon kaiken itse, olen laskenut sisällöt sen mukaan.

Kannullinen pirtelöä sisältää

kcal 286
proteiini 29g
hiilihydraatti 34.4g
rasva 5g

Hiilihydraatit vähenevät nätisti jos korvaat omenan mansikoilla, jolloin saat myös mansikkaisemman lopputuloksen. Täillaisen pirtelön saatan juoda aamupalaksi tai salitreenin jälkeen.

Vinkki: Pieni nippu minttua piristää makua ihanasti!

4 kommenttia

 1. Hei onko sulla ohjetta hyvän karjalanpaistin valmistukseen? Kiva blogi!

  VastaaPoista
 2. Tuota, valitettavasti ei ole. Kyseessä on kuitenkin kasvisruokablogi ja karjalanpaistin idea taitaa olla se liha.

  VastaaPoista
 3. Hahaa vegaaninen karjalanpaisti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitanista varmaan onnistuisi mutta en tiedä voisiko sitä karjalanpaistiksi kutsua :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top