Omeletti



Miksikäs minä tätä kutsun? Munakas sisältää munaa... Vegaani munakas? Tuntuu hölmölle varsinkin kun vegaaniblogissa kaikki on vegaania, tarvitseeko erikseen mainita? Tofukas kuullostaa lievästi typerälle.
Saa olla siis omeletti, munaton sellainen.

Kaikki kunnia ohjeesta menee tänne, ja noudatinkin kiltisti alkuperäistä reseptiä, mitä nyt vaihtelin mausteita ja läträsin tahinilla hiukkasen enemmän.

Tulos oli ihana, mukavan mehevä ja reunoista rapsakka. Maku oli tofulle tyypillisesti mieto, mutta mausteilla saa paljon aikaan. Täytä oman maun mukaan, itselleni laitoin pinaattia ja selleriä. Miehelle sellerin sijaan tomaattia.

Omeletti kahdelle

paista kahdessa osassa.

1 pkt silken tofua
2rkl soijamaitoa
2rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl perunajauhoja
1 rkl tahinia
1 murskattu valkosipulinkynsi
1/2tl juustokuminaa
1/2tl kurkumaa
ripaus chiliä ja suolaa
pari tippaa nestesavua

Laitoi ainekset tehosekoittimeen ja annoin pyöriä.


Paista keskilämmöllä runsaassa öljyssä. Kaada taikinaa pannulle ja levitä lastan tai lusikan avulla tasaiseksi. Alkuperäisessä ohjeessa tätä ei käännetä yhtään, paistetaan yhdeltä puolelta ja täytetään. Itse kuitenkin halusin paistaa molemminpuolin. Kääntäminen on haastavaa sillä vaikka koostumus on kiinteä, tämä rikkoontui herkästi. Pienemmän omeletin kääntää kuitenkin helpommin.  Onnistuin kuitenkin isommankin kääntämään kahden paistinlastan avulla.

Täytä ja nauti kuumana!

Ravintoainesisältö tulossa!
Löytyy myös alkuperäisestä blogista.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top