Tempehiä ja sieniä

Ruohonjuuresta ostin purkillisen tempehiä. Olen tätä ennen siis käyttänyt vain pakasteesta saatua, ensimmäistä kertaa ostin sitä vedessä lilluvaa. Koostumus oli samanlainen kuin pakkasen, mutta maku oli hurjasti voimakkaampi. Nyt ensimmäistä kertaa ymmärrän mitä tarkoitetaan kun puhutaan tempehin voimakkaasta mausta ja sen olevan mielipiteidenjakaja.  Itse silti pidin tästä, mutta tuntuu että tempeh vaatii kaverikseen jotain mietoa lisuketta, kuten riisiä, leipää tai vastaavaa.

Tämän ruoan pidin hyvin simppelinä ja selkeänä. Tempeh sai maistua pääroolissa.

Tempehiä ja sieniä


1 prk tempehiä
1 pss Ginger & Lemongrass kastiketta, tätä
4-6 suurta herkkusientä
baby pinaatin lehtiä 
sitruunaöljyä
mustapippuria

Kaada kastike kulhoon ja asettele tempeh palat joukkoon niin että kaikki peittyvät. Lisää hiukan vettä jos joku kohta uhkaa jäädä kuivaksi. Anna olla yön yli tai useamman tunnin. Laitoin nämä aamulla tekeytymään ja valmistin ruoan koulupäivän jälkeen.

Viipaloi herkkusienet. Paista ensin tempehiä pannulla noin 5min. Lisää sienet ja jatka paistamista kunnes kaikki ovat kypsiä. Kaadoin kastiketta pikkuhiljaa joukkoon ja käytin koko nesteen loppujen lopuksi.

Nosta suuria kourallisia pinaattia lautasille, ripottele päälle sitruunaöljyä ja mustapippuria. Kasaa sienet ja tempeh keskelle keoksi ja tarjoile!3 kommenttia

  1. Herkullinen blogi! :) Ihania resepti-ideoita! <3

    VastaaPoista
  2. Me himoitaan aina sun tekemiä ruokia täällä Joonaksen kaa! Hyvät kuvat ja hauskat tekstit. Tää ruoka näyttää jotenkin musta kuitenkin ihan aivoilta:D:D. Tai sit oon vaan lukenu joko a)liian paljon anatomiaa ja psykaa, tai b) liian vähän kumpaakin..
    T:MILLA

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top