Hernekeitto

Teki kovasti mieli hernekeittoa, ja sitähän piti päästä tekemään. Sitten tajusin muutaman vihjeen ansiosta että sillä saattaa olla jotain yhteyttä tähän päivään. Jep.

Hernekeittoa tein ensimmäistä kertaa ja tulokseen olen tyytyväinen. Paljon parempaa kuin koulun hernekeitot jotka olivat tähän asti ainut kokemukseni. Ohjeen tempaisin päästäni sillä minulla ei oikeastaan ole mitään hajua miten hernekeittoa tehdään.

Hernekeitto


Pieni pala kaalia
1 sipuli
3 porkkanaa
1tlk herneitä
1dl hernerouhetta
nippu persiljaa
1.5dl tomaattimurskaa
puoli purkkia sipulin makuista kasvikermaa
2 valkosipulin kynttä

mausta mustapippurilla, ripauksella suolaa ja tilliä.

Pilko porkkanat, kaali ja sipuli. Kuullota sipulia pannulla ja laita kaali ja porkkanat kiehumaan erikseen. Kaada joukkoon herneet, hernerouhe ja sipuli, kun se on saanut hiukan väriä.

Keitä kunnes porkkana on kypsä. Kaada liika vesi pois. Murskaa valkosipuli joukkoon ja silppua persilja. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kerma, ja anna kiehahtaa.

Tarjoile.


2 kommenttia

  1. Pitääki kokeilla noita lisäjuttuja. Hyvä hernekeitto on mun mielestä haudutetumpaa, liotan herneet yön yli ja sitten laitan padan porisemaan liotusvedessä, lisäilen vettä jos tarvitsee ja valmista, maukasta ja hyvää hernekeittoa on kahden tai kolmen, joskus neljän tunnin kuluttua tarjolla. Se ei tarvitse oikein muuta kuin suolaa, joskus laitan porkkanoita, kaalia pitää kokeilla. Pitkä haudutus kannattaa.

    VastaaPoista
  2. Pitää testata haudutusta. Mulla on traumat siitä koulun liisteristä ja halusin tällä kertaa ruokaa nopeasti. Mutta tosiaan, maut irtoavat varmaan paremmin jos saa vähän porista pidempään kattilassa :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top