Pumpkin bread

Oli pakko ostaa yksi myskikurpitsa tarjouksesta, vaikka pakkasesta löytyy vielä viimevuoden kurpitsaakin. Aamulla heitin kurpitsat uuniin, koversin pehmentyneen lihan pois ja soseutin. Kurpitsasose päätyi leivän muotoon, ylijääneestä valmistuu varmaankin kurpitsahumusta.

Leivän ohjeen matkin täältä, tietenkin omin pienin muutoksin. Kokeilin myös ensi kertaa steviaa ruoanlaitossa. Oli vaikea uskoa että käyttämäni stevian tilavuus oli sama sokerin kanssa. Eli kuppi sokeria korvattiin kupilla steviaa. Hiukkasen laitoinkin vähemmän mutta ei ainakaan lopputulosta pilannut. Päin vastoin, en edes maistanut steviaa joukosta joten toimi oikein kivasti.

 Pumpkin bread


2 cup jauhoja
1 cup kurpitsasosetta
0.75 cup steviaa jonka tilavuus on sama kuin sokerin. Muuten oman pakettisi ohjeen mukaan.
1tl piparkakkumaustetta
1tl vanilja-aromia
1/2 cup kookosöljyä
1/4 cup kookosmaitoa
2tl no-egg jauhetta + 4rkl kylmää vettä
1tl ruokasoodaa
kurpitsasiemeniä

Kaada kulhoon no-egg ja norota kylmä vesi joukkoon samalla kun vatkaat. Vatkaa minuutin verran ja lisää stevia. Jakta vatkaamista. Lisää loput märät ainekset ja piparimauste. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja kaada märkien ainesten joukkoon. Sekoita ja kaada leipävuokaan. Ripottele siemenet päälle ja paista noin 60min 175 asteisessa uunissa.

Nauti kuumana mantelivoin kanssa!


1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top