Rouheiset sämpylät


Löysin kivan sämpyläohjeen Looking for Clementines blogista. Ihan googlailun tuloksena, mutta kiva blogi tuntuu muutenkin olevan. Tuloksena oli pehmeät ja rouheiset sämpylät. Nämä ovat myös hurjan paljon terveellisimpiä kuin vain vehnäjauhoon tehdyt.

Jouduin muuntelemaan ohjetta sen mukaan mitä kaapsita löytyi. Sämpyliä tuli kaksi pellillistä, sen tarkemmin en laskenut.


Rouheiset sämpylät


0.5l vettä
1 pss kuivahiivaa
7.5dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
1dl mantelijauhoja
0.5dl tattarijauhoja
1.5dl ruishiutaleita
2tl merisuolaa
2rkl siirappia
0.5dl öljyä
1 raastettu porkkana
1dl pellavasiemenrouhetta.

Alkuperäinen ohje ohjeistaa sekoittamaan nämä tietyssä järjestyksessä. Itse olin jo sulkenut tietokoneen, joten sekoitin kuivat aineet kesekenään ja lämmitin veden kädenlämpöiseksi. Sekoitin veden kuiviin aineisiin. Lisäsin porkkanaraasteen ja öljyn.

Kohotin 45min ja paistoin 200 asteessa kunnes sämpylöiden pohjat ovat valmiin näköiset, noin 15-20min.

Puoli peltiä meni pakkaseen, loput hekutellaan tänään ja huomenna!

1 kommentti

  1. Kiva kuulla että tykkäsit reseptistäni! Olen tosiaan kehitellyt sitä mahdollisimman sopivaksi omaan makuuni. Itsekin teen usein vähän sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään - kunhan ei laita vain pelkkiä vehnäjauhoja, niin hyvä tulee! Eikä aineiden lisäämisjärjestyksellä ole tosiaan hirveästi väliä, sämpylöiden leivonta on aika rentoa hommaa :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top