Shepherd's pie



Surffailin netissä etsien houkuttelevia ohjeita. Vastaan tuli Veggie shepherd's pie with sweet potato mash. Olin myyty. Kaikkia aineksia ei kuitenkaan ollut ja kauppaan en jaksanut lähteä. Tässä siis hiukan oma versio tästä, mutta alkuperäistäkin on ehdottomasti kokeiltava joskus.


Shepherd's pie


1 bataatti
1 porkkana
1.5dl kuivia linssejä
2dl soijarouhetta
1 pkt kirsikkatomaatteja
tölkki tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
1tlk kaurakermaa, käytin sipulimaustettua
2rkl vegaanista margariinia
kasvisliemikuutio
suolaa

mausteeksi paprikaa, tilliä, oreganoa ja rosmariinia. Mausta reilulla kädellä.

Kuori bataatti ja porkkana, pilko ne pienemmäksi. Laita kiehumaan kasvisliemikuution kanssa ja keitä kunnes porkkana on kypsä. Lisäsin porkkanan hiukan aikaisemmin kuin bataatin.

Keitä toisessa kattilassa linssejä kunnes ne ovat kypsiä. Helpommalla pääset jos käytät valmiiksi pehmeitä linssejä tölkistä. Sekoita soijarouhe tomaattimurskaan, murskaa joukkoon valkosipuli ja hienonna persilja. Pilko kirsikkatomaatit puoliksi ja sekoita joukkoon. Lisää vettä 1-2dl jotta koostumus ei ole liian jämäkkä ja soijarouhe turpoaa. Lisää joukkoon myös kypsät linssit. Tämä seos saa rauhassa turvota ja kunnes valmistat bataattimuussin.

Kun bataatti ja porkkana on kypsää, kaada ylimääräinen neste pois ja muussaa se survimella. Lisää margaiini ja puoli tölkkiä kaurakermaa.

Lisää loput kaurakermasta tomaattiseokseen ja mausta. Kasaa uunivuokaan alle tomaattiseos ja päälle bataattimuussi. Tasoita haarukalla ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 200 asteessa noin tunnin. Käytin kannellista uunivuokaa ja otin viimeisen 15 min ajaksi kannen pois jota pinta saa hiukan väriä.

Anna vetäytyä hetki ja tarjoile.

Vinkki: Viiniä minulla ei ollut, mutta alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 200ml viinä. Voit siis lorauttaa tomaattikastikkeen joukkoon viiniä veden sijaan. Täyteläinen punaviini toimii loistavasti tämäntyyppisissä vuokaruoissa.


4 kommenttia

  1. Hassu sattuma, viikko sitten postasin variaation samaisesta perinneruuasta: http://aistitasolla.blogspot.fi/2013/01/vegaanipaimenen-piiras.html

    Erinomainen talviruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih tuokin näyttää niin herkulta! Muussi on hyvää oli se missä tahansa.

      Poista
  2. Hei kerrankin oon tehnyt jotakin näistä sun ohjeista!! :) Tää on ihanaa talviruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, no hyvä :D Vinkit omista versioista otetaan vastaan.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top