Cashewpähkinäpullat



Olen koukussa aika moneenkin youtube leipuriin. Laura in the kitchen on yksi lemppareista ihan vain päähenkilön takia. Jos kokki ärsyttää minua, en luultavasti katso hänen ohjeitaan olivat ne minkälaisia tahansa. Lauran ohjeet taas katson kelaamatta eteenpäin ja odotan innolla loppua, jossa hän maistaa itse tekosiaan. Todella herttainen, juuri sopivan spontaani ja rento kokki.

Poiketen perinteistä, tein nämä pullat Lauran ohjeen mukaisesti, hiukan muunnellen tietenkin jotta sain näistä vegaaniset. Lisäsin myös cashewpähkinärouhetta joukkoon, ihan vain koska teki mieli! Pullista tuli ihania ja suuria! Taikina oli koostumukseltaan täydellistä! Saatoin jopa innostuksissani kuvailla sitä seksiksi ja kaulitsemista ruokapornoksi...Äitini loi muutaman hymähtävän katseen ja minä keskityin ihailemaan taikinan koostumusta.

Lisäksi rupesin pohtimaan, että Suomessa ei taida olla mitenkään kovin yleistä että kanelipullien päälle tehdään kuorrute? Videossakin Laura antaa ymmärtää että tietenkin tehdään... Kun laittaa googlen kuvahakuun cinnamon rolls hakusanaksi, lähes jokaisessa on kuorrute päällä. Ehkä sitä pitää alkaa itsekin enemmän kuorruttelemaan näitä?

Käytän jälleen cup mittaa joka on noin 2.4dl. Suosittelen hankkimaan tämän mitan vaikkapa stokkalta, helpottaa leipomista kovasti kun ei tarvitse muunnella yksiköitä jatkuvasti.

Cashewpähkinäpullat


Taikina

2 pss kuivahiivaa
3/4 cup kookosmaitoa
1/4 cup sokeria
1/4 kädenlämpöistä vettä
1/4tl vanilja-aromia
1 tl no egg jauhetta + 2rkl vettä
1/4 cup margariinia
4 cup vehnäjauhoja

Täytteeksi

2 kourallista cashewpähkinöitä rouhittuna 
1/3 cup margariinia
3/4 cup fariinisokeria
1/4 cup norm. sokeria
2 rkl kanelia

voiteluun vahvaa kahvia

Kuorrutteeksi tein löysähkön tomusokeri + soijamaito kuorrutteen johon sulatin joukkoon hienosokeria tuomaan väriä ja kinuskista makua!

Sekoita 1rkl sokeria, kuivahiiva ja lämmin maito keskenään. Siirrä syrjään.
Sekoita keskenään munankorvike, maito, suola, sokeri ja sula margariini. Sekoita huolellisesti ja lisää puolet jauhoista ja hiivaseos. Lisää vielä loput jauhoista ja vaivaa massaa usean minuutin ajan kunnes se on tasainen ja kiinteä pallo.

Anna kohota 2h. Tunnustan että hiukan tuli lintsattua kohottamisten kanssa, sillä aikaa ei ihan näin paljon ollut.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen. Sekoita täytteen ainekset margariinia lukuun ottamatta keskenään. Levitä margariini tasaisesti kaikkialle ja ripottele täyte tasaisesti päälle. Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi.

Asettele voideltuun uunivuokaan muutaman sentin päähän toisistaan. Kohota vielä 1 ja puoli tuntia. Tästäkin hiukan kyllä luistin...

Voitele runsaasti vahvalla hyvällä kahvilla.

Paista 175 asteessa kunnes ovat valmiita!

Sirottele hiukan kuorrutetta päälle ja nauti!



1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top