Tortillapizzat



Olen himoinnut tällaista pizzaversioita jo päiviä. Töiden jälkeen kuurasin koko kodin, puhdistin kissoille annoksen kalaa ja valmistin tortillalettujen päälle pizzatäytteen. Ainakin kymmenen kertaa parempia kuin ''perinteinen'' pizza.

Tortillapizzat

4kpl

1/2prk tulista taco kastiketta
1 rasia kirsikkatomaatteja
4 artisokansydäntä
1/2pkt marinoitua tofua
1/2pkt cheezly juustoa
4 kourallista baby pinaatin lehtiä

tuoretta oreganoa ja persiljaa

Jaa tacocastike neljälle tortillaletulle. Pilko päälle artisokka ja kirsikkatomaatit. Murustele tofu tasaisesti päälle ja silppua pinaatti. Raasta juusto ja paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut ja tortillalettujen reunat ovat kultaisia.

Silppua oreganoa ja pinaattia päälle.

Syöminen sujui sormin kun taitoin letun kahtia taskuksi.


7 kommenttia

  1. Herkullisen näköistä!!!! Olen innostunut monesta sun reseptistä, kun ovat tietysti maidottomia. Meidän perheessä syödään siis ihan sekaruokaa mutta 4-vuotiaalla on maidoton ruokavalio ja on ihanaa, että on blogeja, joissa kaikki on toteutettu maidottomana versiona :) Meillä tehdään pari kertaa kuussa pitsaa ja lapsi kovasti kaipailee juustoa pitsaansa ja ajattelinkin kysyä sulta vinkkiä, mistä käyttämääsi juustoa saa?

    Mukavaa viikkoa! Terkuin, AnnaW aamuomenatarhassa-blogista :)

    VastaaPoista
  2. AnnaW, tuota Cheezly juustoa ostan itse ihan citymarketista, mutta myös s-kaupoista saa. S kaupoissa on myytävänä myös vegaanista juustoraastetta pussissa. Aika samanlaista kun tuo cheezly mutta ihan kätevä toisinaan valmis raastekkin :) Tietenkin esim ruohonjuurikin myy näitä. Tuo mozzarella style on useimmiten käytössä, mutta en huomaa siinä juurikaan eroa siihen toiseen, oliko se nyt edam tyyppinen olevinaan. Löytyy ainakin meidän kaupoissa ihan juustohyllyltä :)

    Mieheni tykkää näistä ihan leivän päällä mutta itse käytän lähinnä uuniruoissa joissa pitää olla sitä sulanutta juustoa, kuten pizza tai lasagne. Sulaa hitaammin kuin normi juusto (ehkä, en enää oikein muista kauan siinä meni) joten pienellä raastimen päädyllä raastettuna tulee tasaisin ja paras tulos :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Liisa vinkeistä! Täytyykin olla kauppareissussa tarkkana, josko meidänkin kaupoista tällaista valmistetta löytyisi :) Ja nuo gratiinitkin ollaan taas unohdettu täysin, nekin maistuisivat pitkästä aikaa. Tyttö on ollut jo pari vuotta maidottomalla ruokavaliolla, välillä laktoosittomia tuotteita kokeillen, mutta eivät ne vaan sovi :/ Vaikka aika luoviksi ollaankin opittu ilman maitoa, niin kiva saada allergiselle lapselle hiukan jotain taas lisää ruokavalioon. Luulen, että meillä on seuraavalla pitsanpaistokerralla aihetta hurraahuutoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi sitten valmistamaan itse omat juustot :) tulee halvemmaksikin ja niitä voi pakastaa. Googleen kun pistää hakusanaksi ''vegan cheese recipe'' niin menee pää sekaisin vaihtoehdoista!

      Poista
  4. Näyttääpä herkulliselta, etenkin noiden tuoryrttien takia! Monet ripottelevat pizzojensa päälle kuivattua oreganoa, mutta eihän se missään nimessä vedä vertoja tuoreelle. Nam sanon minä! Ja hei, myös sinä sait juuri uudn lukijan blogiisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kuivattu sopii pataan mausteeksi mutta tuore on kyllä parempaa!

      Poista
  5. Hei!

    Muistatko ollenkaan, mistä olit ostanut nämä vegaaniset tortillapohjat - vai teitkö kenties itse? Kaupan hyllyllä kun kaikissa näyttää olevan mahdollisesti eläinperäistä E422-lisäainetta, enkä ole vielä saanut aikaiseksi varmistaa aineen alkuperää valmistajilta.

    Kiitos kovasti!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top