Welsh cakes


Eksyin googlen kuvahakuun hakusanalla welsh cakes. Yhtään reseptiä en auki klikannut, joten minulla ei ole hajuakaan mitä näissä on alunperin. Nimeän nämä kuitenkin törkeästi alkuperäisen mukaan, tietämättä kuinka paljon näillä on oikeasti yhteistä.

Kaipasin aamupalaksi jotain muuta kuin puuroa. Teki mieli lettuja mutta samalla sconsseja. Teki mieli muffinssia mutta kuitenkin jotain terveellistä. Kehitin lennosta ohjeen joka toimi yllättävän hyvin. Ainut kriteeri oli että ne nättäisivät jotenkin edes alkuperäiseltä veljeltään. Olkoot nämä nyt proteiinipitoiset welsh cakesit!

Käytän mittayksikkönä cup mittaa joka on pyöreästi siis 2.4dl. Pahoittelen mittojen sekavuutta, heittelin aineksia joukkoon aika vapaasti. Sekoitusastia oli kuitenkin vaa'an päällä joten osa aineksista on grammoissa.

Welsh cakes

6kpl

1/2 cup mantelijauhoja
1/2cup vehnäjauhoja
steviaa makeutukseen
jos käytät sokeria, laita noin 1/4cup
100g silken tofua
1/4cup soijamaitoa + vettä tarpeen mukaan
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl piparimaustetta
20g vaniljaproteiinijauhetta
15g goji marjoja
30g rusinoita
1rkl chia siemeniä

Laita gojit, rusinat ja chiat juomalasiin. Lisää vettä juuri niin paljon että ne peittyvät ja siirrä hetkeksi syrjään.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää tofu ja soijamaito ja vatkaa kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon rusinat, gojit ja chiasiemenet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Koostumuksen pitäisi olla sconesimainen, tahmea mutta niin kiinteä että voit muotoilla sen levyksi ja leikata paloja.

Nosta massa jauhotetulle alustalle ja painele 1.5cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa muotilla tai vetisellä mieluisesi palat. Itse käytin pyöreää crumpets muottia. Paista tilkassa öljyä noin 2-3min molemmin puolin. Tarjoile mieleisesi lisukkeiden kera. Ensimmäinen annos sisälsi cashew pähkinöitä, hiukan tomusokeria ja tietenkin maapähkinävoita. Toiseen laitoin suuren kasan mustikoita.

Ravintoainesisältö, ei sisällä tarjoilulisukkeita
1 kpl sisältää

194kcal
proteiinia 8.1g
hiilihydraatteja 17g
rasvaa 11g
kuituja 2.6g


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top