Going raw for a week

Olen pidempään halunnut tutustua paremmin raakaruokailuun. En täysipäiväisenä juttuna, mutta toisinaan on kiva tehdä raakana joku minkä muuten olisi kypsentänyt. Olen suunnitellut haastavani itseni ja ryhtyväni viikoksi raakaruokailijaksi. Ihan vain nähdäkseni miten kroppani reagoi, miltä maistuu ja tuntuu. Onneksi Katja Kokko on kirjoittanut tekstit jotka ovat kuin minulle suunnattuja, nimittäin Raw food for dummies. Tämän avulla pääsee pitkälle!

Täytyy heti tunnustaa että tulen pikkuisen huijaamaan tässä. En tiedä kovin paljon raakaruokailusta ja siksi olen täysin aloittelija tässä. Esimerkiksi raakapuuroa tehdessä, tulen käyttämään niitä hiutaleita joita kaapissa on, vaikka en tiedä onko ne käsitelty kuumentamalla. Aijon myös käyttää esim soijakastiketta, oluthiivahiutaleita jne. ruoka aineita joiden käsittelytavasta en oikeastaan tiedä, mutta jotka eivät suoranaisesti ole kypsennettyjä. Kun teen ruokaa, en kuumenna sitä yli 40 asteen. En kuitenkaan osaa sanoa ja löytää tietoa jokaisesta raaka aineesta mitä käytän. Kaikki huomautukset ja neuvot ovat tervetulleita.

Tällä hetkellä mietityttää että.,.

 Onko tomaattimurska, soijamaito tai säilykemaissi raw? Onko raw jos käytän pakastettua tuotetta? Entä onko kahvi ja tee raw?? Onko tofu raw? Entä miten valmistan kuivatut pavut joita pitäisi keittää montakin tuntia? Mitä ei saa syödä raakana?

Aloitan tämän kokeiluni lähiaikoina, muutaman viikon sisällä varmasti!

8 kommenttia

 1. Tomaattimurska ei ole raw,koska se teollisesti käsitelty(jos purkissa). Soijamaito on keitetty,joten sekään ei ole raw. Ei myöskään tofu.
  Blogissani on aika reilusti raw-ohjeita.Tsemppiä vaan kokeiluun!

  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/search/label/Raw%20food

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, huomaan itsessäni ennakkoluuloja heti meiningillä ''mitä mä sitten syön!'' :) Kyllä tästä selvitään vielä.

   Poista
 2. Jael vastasikin jo hyvin, mutta jatkan vielä vähän. Olen kuullut monien raakailijoiden nautiskelevan kahvia silloin tällöin, teetä vaikkapa joka päivä. Sama juttu vaikkapa soijakastikkeen ja ravintohiivahiutaleiden kanssa - hyvin harva on oikeasti 100-prosenttisella raakaruoalla, vaan tuollaisia pieniä, varsin harmittomia poikkeuksia voisi kyllä nähdäkseni käyttää. Keitetyt pavut eivät ole raakoja, mutta kokeile niiden tilalta vaikkapa linssien, mungpapujen ja kikherneiden idätystä. Idut ovat raakoja, eivätkä tarvitse keittämistä. Lisäksi se on helppoa ja ainakin minusta melko hauskaa, kun näkee niiden kasvavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt tuota idätystä, mutta jännittää että onko se kovin vaikeaa? Onko vinkkiä mistä löytyisi idätystä for dummies ohjeita :D? Onko näin että voin idättää siis ihan kuivattujakin tuotteita? Ja silloin niitä voi syödä? Tuntuu että kun on tottunut kokkaamaan kaiken niin simppelit asiat kuten ''voiko kuivattuja linssejä syödä keittämättä kun ne on liotettu yön yli'' tulee esille.

   Kahvi ja tee ovat tosiaan sellaisia joista en tahtoisi oikeastaan luopua, ehkä voisin mutta en oikein haluaisi...Kaapista löytyy itse kerättyä yrttiteetä joka on kyllä niin luomua että mahtuu vaikka mihin ruokavalioon sääntöjä rikkomatta :)

   Poista
 3. Elävän ravinnon yhdistyksen sivuilta löytyy ainakin jos jonninmoista infoa myös aloittelevalle raakaruokailijalle. Tämän linkin takaa löytyy helppo ja yksinkertainen idätystaulukko, jonka avulla ainakin pääsee jo pitkälle: http://www.elavaravinto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=93:idaetystaulukko&catid=61:yleisohjeita&Itemid=64 ja tuolta vielä vähän lisää faktoja liotuksesta ja idätyksestä: http://www.elavaravinto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=92:liotus-ja-idaetys&catid=61:yleisohjeita&Itemid=64

  VastaaPoista
 4. Ai niin, ja tsemppiä koitokseen! Odotan jo innolla ajatuksiasi ja tuntemuksiasi raakailusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih niin minäkin!! minulle on muutama asiaa auttava keittiövaline saapumassa (ihan ennen tätä ideaa tilattuna toisaalta) ja mietinkin että aloitanko heti maanantaina vai kokeilenko ensin idättämistä ja odotan kodinkoneiteni saapumista... :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top