Macadamia juustopallot




Macadamiapähkinät ovat harvinaista herkkua kahdesta syystä. Niitä ei juuri löydy suolaamattomana ja paahtamattomana kaupoista. Silloin kun löytyy, ne ovat niin kalliita ettei raaski ostaa. Kilohinta lähentelee kevyesti neljääkymmentä euroa, mikä tarkoittaa simppelisti sitä että näitä syödään opiskelijataloudessa melkoisen harvoin. Menin ja repäsin kuitenkin, kyllä kerta vuodessa raaskii! Nämä ovat niin ihanan rasvaisia että paperipussi on aivan kostea kotiin päästessä. Juuri tämän ominaisuuden takia näistä tulee mitä ihanimmat juustot, puhumattakaan juustokakusta mutta niissä määrissä en todellakaan raaski näitä ihanuuksia ostaa!

Ohjeessa voit korvata osan macadamioista cashewpähkinöillä tai pinjansiemenillä.

Tässä on kaksi vaihtoehtoa, joko teet niin paksua massaa että voit muotoilla siitä juuston tai pallot, tai teet kuten minä, jatkoin säästeliäästi juustomassaa hiukan enemmän ja ujutin joukkoon agaria jotta koostumus säilyy. Enemmän lopputulosta ja selvää säästöä! Täysin raaka tämä ei siis ole mutta sellainen vaihtoehto onnistuu helposti.


Macadamia-juusto


5dl macadamiapähkinöitä
2.5dl vettä
2tl ravintohiivahiutaleita
1rkl sitruunamehua
1tl öljyä
hiukan sahramia
1/2-2tl agar jauhetta

Mausteita
Käytin yrttejä, chiliä, paprikaa, pippuria

Kuumenna agar tilkassa vettä kunnes se on liuennut. Kaada kaikki ainekset blenderiin ja sekoita kunnes massa on aivan tasaista. Kaada öljyttyyn muottiin ja aseta pakkaseen. Noin 2h päästä kumoa lautaselle ja leikkaa pieniä paloja. Pyöritä nopeasti palloiksi, kierittele pippurissa, yrteissä, ruohosipulissa, vain mielikuvitus on rajana. Aseta takaisin jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Aluksi luulin että pippurijuusto on makuuni turhan voimakas mutta se osoittautuikin suosikiksi! Tällaisia variaatioita voi tehdä vaikka kuinka kun ensi kerralla joku ehdottaa juusto ja viini iltaa. Kuka väittää ettei vegaani voi osallistua!


4 kommenttia

  1. Loistava idea jatkaa massaa agarhyytelöllä. :) Kunpa tällaisia herkkuja saisi kohtuuhintaan kaupastakin... Kyllä nimittäin välillä huomaan, että ois se vaan mukavaa, kun jotain välillä saisi valmiina. :) (Tai jonkun muun tekemänä, tuutko tekemään meille? :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ''Kuka toi on?'' ''Aa se on vaan Liisa, se tekee noi juustopallot ja lähtee sit..'' :D?
      Joo minäkin kaipaan joskus valmiita juttuja. Jogurtteja löytyy mutta valmiit rahkatyyppiset vegaanivälipalat kyllä puuttuvat!

      Poista
  2. Ihanat juustopallot. Itse jatkan myös silloin tällöin pähkinämassaa jollain levähyytelöllä, kuten irish mossilla mutta agarhan toimii samaan tapaan. Maistuiko sahrami lopputulosessa? Vaikuttaa ihanalta lisäykseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irish moss on minulle ihan vieras juttu, onko koostumus samanlainen kuin agarilla tehtynä? Sahrami ei oikeastaan sen koommin maistunut, varsinkaan pippurissa pyörittelyn jälkeen. Ensi kerralla meinaan laittaa huomattavasti enemmän :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top