Munakoisoa ja jättipapuja



Raakaviikko loppui keskiviikkona. Koin sen hyvin opettavaiseksi ja mielenkiintoiseksi, mutta edeleenkään en voisi kuvitella että olen täysin raakaravinnolla. Erityisesti kaupasta saatavia soijatuotteita ja suuria papuja oli ikävä. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä että kesäkurpitsapasta voittaa normipastan mennen tullen, ja että sienet voi syödä raakana.

Huomasin että minulla on opeteltavaa raakaruoan määrien kanssa, sillä paino kääntyi useammalla kilolla laskuun sen viikon aikana. Huomasin tämän vasta viikon ollessa loppusuoralla. Viikossa on vaikea seurata tämäntyyppisiä vaikutuksia, sillä kenen tahansa paino varmasti tipahtaa jos leipä, pasta, riisi, bulgur, couscous yms kaikki tällaiset ovat yhtäkkiä kiellossa, vaikka niitä ei mitekään kovin paljon söisikään. Päähäni oli iskostunut että siemeniä ja pähkinöitä syödään kourallisen verran ja tajusin vasta hetkenpäästä että raakaviikolla saan kyllä vedellä niitä hiukan enemmän.

Olin kuitenkin yllättynyt kuinka hyvin raakaruoka sopi minulle. Vatsa oli muutamana päivänä kipeä, mutta ei mitenkään erityisesti vaivannut. Kunhan muisti pureskella ja syödä rauhassa. Olo oli kevyt ja ruokaähkyistä ei sen suuremmin tarvinnut kärsiä. Ostoslistalle menee ehdottomasti ainakin yksi raakaruoka kirja, joita olen kantanut kirjastosta inspiraatiota tuomaan.

Eilen kuitenkin tuli jälleen syötyä uunissa lämmitettyä ruokaa. Olisin varmaan tehnyt muuten raakana, mutta kesäkurpitsan valmistaminen on edelleen mysteeri. Toisaalta en ole raw versiona vielä edes kokeillut joten...

Ruoka oli hyvin yksinkertainen ja nopea. Hulluilla päivillä oli tarjouksessa jättipapuja tomaattikastikkeessa. Nämä ovat ehdoton lempparini tarjolla olevista jättipavuista. Erityisesti tuo kastike jossa ne ovat, kaavin aina viimeisenkin tipan talteen sillä sen koommin ruokaa ei tarvitsekaan maustaa. Kyseessä on siis Palirria merkkinen säilyke, joita saa ihan citymarketeistakin. Saman merkin viininlehtikääryleet ovat myös kaapissa odottamassa.


Munakoisoa ja jättipapuja


1 pieni munakoiso
3 herkkusientä
2 pientä porkkanaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1tkl jättipapuja tomaattikastikkeessa

1/2 kesäkurpitsa
2rkl sitruunaoliiviöljyä
1tl balsamicoa

Pilko munakoiso viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja itketä noin 30min. Pyyhi neste talouspaperilla ja pilko pieneksi. Pilko herkkusienet saman kokoisiksi ja viipaloi porkkana ohueksi. Käytin itse tähän mandoliinia saadakseni aivan ohuet suikaleet.

Kaada uunipellille ja paista noin 30min, 200 asteessa. Kaada kulhoon ja sekoita jättipavut ja kastike huolella joukkoon. Lisää kirsikkatomaatit viimeisenä.

Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi tai käytä vihannesleikkurin spiraaliterää, kuten minä tein. Sekoita öljy ja balsamico keskenään ja ripottele kesäkurpitsapastan päälle. Myös öljy ja sitruunamehu ajaa saman asian jos käytössä ei ole maustettua öljyä.

Tarjoile!

Oli ihan älyttömän hyvää mutta kuitenkin ihanan kevyttä!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top