Pumpkin Cashew Pie





Tämän oli alunperin tarkoitus olla vain reuanton kurpitsapiiras, mutta idea jalostuikin hiukan pidemmälle.
Cashew pähkinöitä oli muutama desi kaapissa ja päätinkin toteuttaa vesion jossa päällä on pähkinöistä tehty kerma. Voisin syödä pelkästään tuota kermaakin kilotolkulla, mutta koska pähkinöitä oli vain vähän oli pakko pysyä kohtuudessa.

Piirakkaosuus koostuu lähes pelkästään kurpitsasta ja tofusta. Koostumus on siis hiuakn tahmea ja juustokakkumainen. En myöskään makeuttanut kovin rajulla kädellä sillä tiesin kerman tuovan makua. Tarkoitus oli kuitenkin pysytellä jotenkin terveellisyyden rajoissa mausta tinkimättä.

Passion luo ihanan loppusilauksen, nams!

Pumpkin Cashew Pie


Pohja

400g kurpitsasosetta, tein tämän myskikurpitsasta
3/4 pkt silken tofua
2rkl perunajauhoja
3rkl vehnäjauhoja
2rkl fariinisokeria
2tl oliiviöljyä
2rkl soijamaitoa
1tl vanilja aromia
1tl piparkakkumaustetta

Soseuta kaikki tehosekoittimessa ja kaada voideltuun pieneen vuokaan. Paista 200 asteessa noin 45-50min. Anna jäähtyä.

Cashew Cream

2dl liotettuja cashew pähkinoitä
2rkl kookosöljyä
0.5dl sitruunan mehua
1tl lesitiiniä
3rkl kookoskermaa
1rkl vaahterasiirappia
1tl vanilja-aromia

Soseuta kaikki tehosekoittimessa. Nostele pohjan päälle ja anna olla pakkasessa tunnin verran.

Kaavi päälle 1-2 passionia ja tarjoile!

4 kommenttia

  1. On kyllä niin maittavan näkönen, nam! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, tuo cashew-kerma on vaan niin nannaa mutta hyvältä kuulostaa tuo kurpitsa osuuskin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! En ymmärrä miksi olen koskaan ollut skeptinen tämän suhteen!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top