Raw juustokakku kahdelle



Olen pitkään suunnitellut tekeväni raakaa juustokakkua. Koska sopivaa tilaisuutta ei tullut tehdä koko kakua, tein aamupalaksi kaksi pientä annosta ihan vain kahdelle. Tulos oli parempi kuin osasin kuvitella! En tiennytkään kuinka ihana koostumus ja maku cashew juustokakussa voi olla! Ihanaa! Ehdottomasti ensi kerran kun kakkua on tehtävä, teen tätä raakaa juustokakkua suuremman satsin.

En ehtinyt hyydyttää tätä pakkasessa kuin pari tuntia joten keskusta oli vielä hiukan liian kermainen. Tämä ei tietenkaan haitannut ollenkaan makua, koostumus oli vain pehmeämpi kuin ympäriltä. Paras aamupala vähään aikaan!

Reunat jäivät röpelöiksi sillä päällystin mukin kelmulla, jotta sain kakut vedettyä muotista kätevästi ulos.

Raw juustokakut kahdelle


Pohja:

4 tuoretta taatelia
10 parapähkinää
2rkl kookoshiutaleita

Hienonna taatelit ja parapähkinät. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja muotoile massaksi. Hienonsin ihan vain veitsellä sillä minulla ei ole tarpeeksi järeitä koneita tätä varten. Hyvin toimi näinkin.

Päällystä kaksi mukia kaksinkertaisella kelmulla ja painele pohjalle taatelimassa tiiviiksi kerrokseksi.

Täyte:

2dl cashewpähkinöitä
0.5dl sitruunamehua
0.5dl kookoskermaa
2rkl  nestemäistä kookosöljyä
2rkl vaahterasiirappia
(2tl soijalesitiiniä)

Liota pähkinöitä yön yli. Valuta neste pois ja kaada tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset ja anna pyöriä ainakin minuutin verran. Lesitiini ei ole pakollinen, mutta suosittelen käyttämään jos vain kaapista löytyy.

Lusikoi seos pohjan päälle ja anna olla pakkasessa ainakin kaksi tuntia, mielellään pidempää.

Nosta kelmusta kakku lautaselle ja tarjoa marjojen ja tomusokerin kera!


2 kommenttia

  1. Ihanan näköistä! Taidan kokeilla tätä reseptiä kun seuraavan kerran tekee mieli jotain hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :)! Kerro sitten miten onnistui. ps. Mitä kuuluu?:)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top