Raw tattaripuuro pähkinämaidolla
Step 1. Ymärrä tattarin päälle
Step 2. Opettele idättämään
Step 3. Idätä tattaria
Step 4. Tee aamupalaksi raw tattaripuuro
Step 5. Syö aamupalasi ja nauti ihanasta olosta.

Tähän mennessä tehtävälistä suoritettu... nyt vain aamiaisen kimppuun!

Puuro koostuu tattari-pähkinäpuurosta ja ympärille kaadettavasta pähkinämadosta. Päälle hedelmiä ja maroja! Vaatii hiukan puuhastelua mutta on joka vaiheen arvoinen!

Jos mantelimaitoa on tehnyt aikaisemmin, käytä siitä jäänyttä kuitua. Itse tein samalla myös tätä ja suosittelen järjestystä cashewmaito - mantelimaito - puuro. Näin tehosekoitinta ei tarvitse pestä välissä. Kuvassa oleva pähkinämaito on mantelimaitoa, mutta tänään aamulla tein saman cashew maidolla ja se oli ihan todella hyvää, paljon parempaa kuin ensimmäinen vaihtoehto.

Laita illalla likoon runsas kourallinen cashew pähkinoitä ja 1.5dl manteleita, erillisiin kippoihin.
Aamulla blendaa cashewpähkinät haluamallasi määrällä vettä, ja kaada erilliseen kippoon. Jos pidät enemmän kermaisesta rakenteesta, laita vettä vähemmän ja lusikoi paksu kerma lopuksi puuron päälle. Cashewmaidossa en erottele pähkinöitä nesteestä. Tee sama mantelelille. Valutin mantelit ensin siivilän läpi ja sitten vielä puristelin harson läpi massan kuivaksi. Mantelimaidon tekemiseen tarkemmat ohjeet täällä.

Tattari-pähkinäpuuro

yhdelle

1dl idätettyjä tattarinjyviä
2 rkl mantelimaidosta jäänyttä mantelikuitua
1rkl chia siemeniä
1tl psylliumia
2 taatelia
1 kuivattu aprikoosi
mantelimaitoa tai vettä tarpeen mukaan

hunajaa, steviaa tai lisää taateleita maun mukaan makeuttamiseen. 

Laita blenderiin kaikki muut paitsi mantelikuitu. Sekoita sykäyksittäin kunnes koostumus on rakeinen mutta kaikki on sekaisin. Sekoita joukkoon mantelikuitu ja laita hetkeksi jääkaappiin. Koostumus saa olla hiukan märempi kuin haluaisit sen olevan. Psylliumin ja chia siementen ansiosta massasta tulee jämäkämpi hetken odottelun jälkeen.

Nostele lautaselle ja kaada cashew maitoa ympärille. Pilko päälle valitsemaasi hedelmää ja marjoja. Minä ihastuin mango - mulperi - karpalo yhdistelmään niin kovasti että sitä myös toisen kerran. Toinen syy tähän oli että kotona ei hetkellisesti ollutkaan muuta hedelmää...

Tätä tänään aamupalaksi ja eilen päivälliseksi. Ihanan täyttävä ja herkullinen. Paras puuro ikinä!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top