Raw viikko, päivä 5


Päivä on mennyt oikein vauhdilla ohitse, ja huomenna taas työharjoitteluun. Raakaruoka alkaa tuntua jo tutummalta ja omalta. Aamulla pyöräytin aikaisemmin postaamani ihanan puuron ja sillä nälkä pysyikin poissa todella pitkään. Piti minunkin hullun käydä stokkan hulluilla päivillä, onneksi löysin ihanan irtopohjaisen piirakkavuoan ja casan tarjottimen. Herkusta tarttui mukaan jättipapuja tomaattikastikkeessa ja viininlehtikääryleitä, nams! Ne saavat kuitenkin odottaa ainakin ensi viikon keskiviikkoon, jolloin alan pikkuhiljaa lisäilemään epäraakaa ruokavaliooni. Viikunat ja jättiportobellot sen sijaan eivät saa odottaa, vaan meinaan tuhota molemmat parin lähipäivän sisällä.

Tämä leivättömyys tuntuu oikeastaan aika hyvälle, ja mietinkin että olisiko tämä kevyt olo sitä, kun ruokavalioon ei ole kuulunut leipä, pasta, riisi yms? Vai onko se sitä että olen ollut huomattavasti enemmän läsnä syödessäni. En ole hotkinut, vaan pureksinut rauhassa ja tunnustellut makuja. Jokatapauksessa, yritän pitää samaa yllä jatkossakin.

Välipalaksi nappasin banaanin ja kotona valmistui vihdon ja viimein raw lasagne! Oli muuten hyvää. Onneksi kastikkeita jäi reilusti yli ja niitä pääsen käyttämään vielä huomennakin. Ensimmäistä kertaa tuli syötyä vähän liikaa ja nyt kärsin pienestä ähky olosta. Uskon sen kuitenkin menevän ohi melko nopeasti.

Huomenna olisi tarkoitus myös kokeilla valmistaa kräkkereitä, jos sitä laittaisi taikinan yöksi uuniin ja jättäisi kuivumaan.

Kävin katselemassa vähän sillä silmällä kuivureita, ja noin 60e hintaan löytyykin muutamaa merkkiä, severiä ja obhta. Kummastakaan en ole sen suurempia kehuja kuullut mutta tiedän jo etukäteen että kuivurissa minulle riittää se hyvä keskitaso. Olisi ihanaa jos siinä olisi ajastin, jotta voisi vaikka yöksi jättää päälle, ja napsahtaisi sitten itsestään pois. Onko vinkkejä? Abc:tä olen ainakin kuullut kehuttavan kun puhutaan hiukan halvemmista vaihtoehdoista :)5 kommenttia

 1. Blogissani on sinulle haaste :)
  ps. jos et löydä sopivaa ajastimella varustettua kuivuria niin sellaiset auton lämmitykseen tarkoitetut ajastimet on aika edullisia.

  VastaaPoista
 2. siis nyt on pakko kommentoida että kuinka pitkälle nää jutut on vietävä? Ihminen on lihansyöjä, miksi pitää väkisin vetää itjuja ja olla niin wnb hippi?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan alkuunhan ihminen on ollut keräilijä... keräiletkö sä ruokasi metsistä?

   Luulen, että sä syöt aika pitkälle prosessoitua ruokaa, että sä olet varmaan kauempana luonnolisuudesta kuin kukaan "wnb hippi".

   Poista
 3. En nyt tiedä että kuinka väkisin niitä ituja syön, mutta pahoittelen toki tätä hippeys yritystä. Tarkoitus ei missään nimessä yrittää olla kovasti hippi. Jos tämä tietenkin kovasti vaivaa niin esimerkiksi googlesta löytyy monia liharuokablogeja jossa lihansyöjät esittelevät pakastealtaasta/lihatiskiltä vaanimaansa ja metsästämäänsä saalista :)

  VastaaPoista
 4. millasta oli raw-lasagne? (jos edes kehtaan kysyä näin kaksi vuotta myöhässä....)
  ..mut voisit ehkä siitä jotain päivitettyä ohjetta heittää ? any good? saattaisi kiinnostaa

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top