Salaattiveneet ja avocadokastike

Tällaisia on pitänyt tehdä, mutta oikeanlaisen salaatin löytäminen ei ole ollut ihan niin helppoa. Haussa on myös salaatti josta voisi tehdä kääryleitä?

Täyte ja kastike oli aivan ihana combo ja suosittelen, että erityisesti aurinkokuivattua tomaattia ja mangoa ei tästä unohdeta. Tai jos unohdetaan niin korvataan jollain muulla vastaavalla, marinoitu paprika ja ananas voisi ajaa asian samoin?

Nämä syödään käsin ja mallina pääsikin toimimaan mieheni koura.

Salaattiveneet ja avocadokastike


1 pkt cosmopolitan salaattia, söimme yhteensä noin 6 venettä

Salaattitäyte

1/2 pkt kirsikkatomaatteja
1 suuri marinoitu portobello
5 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 mango
1/2 paprika
kourallienn sokeriherneitä

Pilko ja sekoita
Minulta oli jäänyt muutama ylimääräinen sieni marinoituna kaappiin, ja ne uppoavan loistavasti tällaiseen ruokaan hiukan tuomaan rakennetta ja täytettä. 

Avocadokastike

kourallinen liotettuja cashewpähkinöitä
1/2 avocado
2rkl sitruunamehua
pieni pala chiliä
1rkl ravintohiivahiualeita
ripaus valkosipulijauhetta

Kaada kaikki blenderiin ja lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.

Kasaa lehdelle ja nauti

4 kommenttia

  1. Wow! Yksinkertaista ja herkullista, me likes! Kääryleisiin sopivasta salaatista en osaa sanoa, ehkä jokin suurilehtinen lehtisalaatti voisi toimia halkeilematta. Itse käytän raakawrappeihin usein kurttu- eli savoijinkaalia - sen lehdet ovat pehmeämpiä ja miedommanmakuisia muihin kaaleihin verrattuna :)

    VastaaPoista
  2. Nami kuulostaa tosi herkulliselta, menee ehdottomasti kokeiluun heti viikonloppuna.

    VastaaPoista
  3. Lasketaanko kiinankaali salaatinlehdeksi? :) Minä olen tehnyt raakoja kaalikääryleitä siitä, mutta lehtiruotia täytyy ensin pehmentää kaulimen avulla: http://aistitasolla.blogspot.fi/2012/01/kaalikaaryleet-goes-raw.html

    Hyvän oloiset salaattiveneet kastikkeineen :)

    VastaaPoista
  4. Kaalit käyvät myös oikein hyvin, en ole vain tullut ajatelleeksi niitä! Kiitos vinkeistä :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top