Täyte ja kastike oli aivan ihana combo ja suosittelen, että erityisesti aurinkokuivattua tomaattia ja mangoa ei tästä unohdeta. Tai jos unohdetaan niin korvataan jollain muulla vastaavalla, marinoitu paprika ja ananas voisi ajaa asian samoin?
Nämä syödään käsin ja mallina pääsikin toimimaan mieheni koura.
Salaattiveneet ja avocadokastike
1 pkt cosmopolitan salaattia, söimme yhteensä noin 6 venettä
Salaattitäyte
1/2 pkt kirsikkatomaatteja
1 suuri marinoitu portobello
5 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 mango
1/2 paprika
kourallienn sokeriherneitä
Pilko ja sekoita
Minulta oli jäänyt muutama ylimääräinen sieni marinoituna kaappiin, ja ne uppoavan loistavasti tällaiseen ruokaan hiukan tuomaan rakennetta ja täytettä.
Avocadokastike
kourallinen liotettuja cashewpähkinöitä
1/2 avocado
2rkl sitruunamehua
pieni pala chiliä
1rkl ravintohiivahiualeita
ripaus valkosipulijauhetta
Kaada kaikki blenderiin ja lisää vettä kunnes koostumus on mieleinen.
Kasaa lehdelle ja nauti
Wow! Yksinkertaista ja herkullista, me likes! Kääryleisiin sopivasta salaatista en osaa sanoa, ehkä jokin suurilehtinen lehtisalaatti voisi toimia halkeilematta. Itse käytän raakawrappeihin usein kurttu- eli savoijinkaalia - sen lehdet ovat pehmeämpiä ja miedommanmakuisia muihin kaaleihin verrattuna :)
VastaaPoistaNami kuulostaa tosi herkulliselta, menee ehdottomasti kokeiluun heti viikonloppuna.
VastaaPoistaLasketaanko kiinankaali salaatinlehdeksi? :) Minä olen tehnyt raakoja kaalikääryleitä siitä, mutta lehtiruotia täytyy ensin pehmentää kaulimen avulla: http://aistitasolla.blogspot.fi/2012/01/kaalikaaryleet-goes-raw.html
VastaaPoistaHyvän oloiset salaattiveneet kastikkeineen :)
Kaalit käyvät myös oikein hyvin, en ole vain tullut ajatelleeksi niitä! Kiitos vinkeistä :)
VastaaPoista