Tattaripuuroa evääksiVielä ei raw kokeilu ole alkanut mutta tässäpä lemppari mukaan otettava aamupalani!
Tattaria en ole puuroksi soseuttanut, mutta tykkään kovasti siitä tällaisessa muodossa. Olen vielä useamman viikon työharjoittelussa, ja aamupala tulee usein otettua mukaan ja syötyä osastolla. Tällainen puuro on yleensä helpoin ja tarpeeksi täyttävä. Joskus vastaava tarttuu myös välipalaksi iltavuoroon. Päälle kasaan tietenkin niin paljon marjoja kuin vain mahtuu!

Tämä ohje on se kaikista vakioin perus ohje jolla teen puuron. Näitä aineksia on aina kaapissa ja aina maistuu yhtä hyvälle. Jos tattari on vähissä niin hirssiä ainakin löytyy! Purkki on ruohonjuuresta ostama kookosöljy purkki, jonkalaisia aina ostan ja säästän... ihan vain purkin takia. Öljy menee suuhun, iholle ja hiuksiin.

Raaka tattaripuuro yhdelle


0.75dl tattarisuurimoita
1rkl chia siemeniä
2rkl goji marjoja, rusinoita tai kuivattuja karpaloita yms.
2tl toco jauhetta
1tl psylliumia
3rkl ruisleseitä, eivät varmaankaan ole true raw...
makeutukseen 2 taatelia tai tilkka hunajaa

Huuhtele tattari huolellisesti kylmällä ja kuumalla vedellä. Laita likoamaan runsaaseen veteen. Laita toiseen astiaan likoamaan chia siemenet, ruisleseet ja taatelit.  Liota yön yli.

Aamulla huuhtele vielä tattarit kunnolla. Yhdistä kaikki ainekset valuttamisen jälkeen. Ei haittaa vaikka kaikki neste ei poistu, sillä marjat imevät itseensä nestettä, samoin psyllium.

Kuljeta mukana lasipurkissa, kasaa päälle vielä pakkasesta löytyviä tai tuoreita marjoja niin paljon kuin jaksat syödä. Vaikka tämä ei tosiraakaruoakailijan mielestä ehkä olisi raaka ruisleseiden takia niin tämä saa silti raakaruoka tagin! Jostain pitää aloittaa!

Syömiseen kannattaa käyttää aikaa ja tattarit pureskella kunnolla, niin vatsa kiittää!

Sitten kysymys raakaruoan asiantuntijoille!

Onko siis näin että jos pavun tai linssin voi idättää, niin silloin se on syöntikelpoinen jo ennen idättämistä liotuksen jälkeen? Kuitenkin, isommat pavut pitää idätyksen jälkeenkin keittää, jolloin ne eivät ole syöntikelpoisia myöskään pelkän liotuksen jälkeen...? Näin? Eli jos en jostain syystä saa aikaiseksi idättää esim. kokonaisia linssejä tai mungo papuja, voin kuitenkin syödä ne raw tyyliin pelkän liotuksen jälkeen? Ei tartte keittää niin kuin olen tähän asti luullut?

Kiitos ja kumarrus.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top