Täytettyjä herkkusieniä ja raw spagettiaEilen päivälliseksi oli siis tarjolla tällaista. Yllätyksenä huomasin että pidän herkkusienien rakenteesta huomattavasti enemmän tällaisena kuin kypsennettynä, jolloin niistä tulee narskuvia ja vetisiä. Tuo kastike oli niiin taivaallisen hyvää että sitä teen ehdottomasti uudestaankin! Vaikkapa sellaisenaan tai lasagnetäytteeksi.

Mieheni on tietenkin avuton raakaruoan uhri, kun joutuu tässä sivussa tyytymään siihen mitä eteen laitetaan. Tietenkin voisi hän itsekin tehdä oman ruokansa erikseen, mutta meillä ei ole tätä juuri harrastettu. Jompi kumpi tekee ruokaa ja sitä sitten syödään. Näin eilenkin, mutta kun ruoantäyteisestä suusta kuului epäselvä mumina ''hyväää'' niin huoleni hävisivät. Tämähän tosiaan on hyvää, satun vaan tosinaan unohtamaan sen että mieheni ei kuulu niihin ennakkoluuloisiin tyyppeihin ja unohdan että hän ei oikeastaan ole koskaan nirsoillut, miksi siis nytkään?

Kun perhe on mukana tässä, on hyvä jatkaa :)

Raw spagettia ja täytettyjä herkkusieniä


Raw spagetti

1/2 suuri kesäkurpitsa

kahdelle riitti reiilun kokokoisesta kesäkurpitsasta puolet. Leikkaa joko kuorimaveitsellä tai muulla leikkurilla ''spagetiksi''. Ensi kerralla meinaan kuivata tai marinoida tai edes maustaa tätä... nyt nautimme koostumuksesta ja uudesta ideasta ihan sellaisenaan.

Täytetyt herkkusienet

7 herkkusientä

Marinadi

3rkl oliiviöljyä
2rkl soijakastiketta
1tl balsamicoa
1tl omenaviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
1tl hunajaa

Poista herkkuseineistä kannat ja jätä sivuun. Sekoita ainekset keskenään ja pyörittele sienet kauttaaltaan tässä. Jos on aikaa, anna seistä marinadissa, tämä ruoka valmistui kiireellä ja pelkkä pyörittelykin riitti. Lusikoi hiukan murskattua valkosipulia sienien sisään. Aseta leivinpaperille ja nosta 45 asteiseen uuniin, jätä luukku raolleen. Anna olla siellä kunnes saat muut ruoat tehtyä. Nosta kannat jälkellä olevaan marinadiin ja pyörittele huolella, niitä käytetään seuraavassa vaiheessa.

Täyte

3 kypsää tomaattia
3 suurta oliivia
1 valkosipulin kynsi
4 aurinkokuivattuatomaattia
pieni kourallinen liotettuja cashew pähkinöitä
1rkl auringonkukansiemeniä
1rkl oliiviöljyä
1tl soijakastiketta
1rkl ravintohiivahiutaleita
pieni nippu herneenversoja ja persiljaa
4 herkkusienen kanta, säästä loput myöhempään käyttöön vaikka salaattiin

Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita pulssityylillä, kunnes koostumus on rakeinen ja rouheinen. 

Ota sienet uunista ja nostele täytettä runsaasti jokaiseen. Tarjoile!

Otin itse kolme sientä, mutta en jaksanut nälästä huolimatta syödä viimeistä loppuun. Hyvää siis oli! Vielä vaatii harjoittelua että söisi vieläkin rauhallisemmin ja pureskelisi vieläkin paremmin. Ruokailuni ovat kuitenkin jo nyt venyneet pidemmäksi ja syön huomattavasti rauhallisemmin kuin ennen.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top