Mansikoita ja taateleita suklaassa
Eilen perheeni tuli toivottamaan minulle hyvää syntymäpäivää. Tarjoilut pidin vaatimattomana mutta kesäisenä. Sain ihania ja hyvin hyödyllisiä synttärilahjoja, juuri minun mieleeni!

Suolaisena tarjosin simppelisti patonkia ja leivtettä sekä uunissa paahdettuja pähkinöitä. Makeana oli raikas hedelmäsalaatti, äidin tuomia ihania kirsikoita ja mansikoita ja taateleita. Nämä mansikat ja taatelit onnistuivat enemmän kuin hyvin ja aijon pitää ohjeen mielessä muita kesäjuhlia ajatellen. Makeita ja herkullisia ja samalla helppoja ja sormin syötäviä.

Mansikoita ja taateleia suklaassa


400g tuoreita taateleita
400g Mansikoita
1.5dl Kookoshiutaleita
3cm verran Marsipaania
130g Suklaata + rkl margariinia

Paahda kookoshiutaleet pannulla ruskeiksi. Tämä tapahtuu hyvin nopeasti joten älä jätä niitä yksin vaan pysy vierellä sekoitellen. Kaada kulhoon.

Sulata suklaa vesihauteessa margariinin kanssa ja nosta pois levyltä. Pilko marsipaani sopiviin paloihin. Sopiva pala on taatelin kiven kokoinen.

Ota taateleista kivet pois upottamalla sakset avoinaiseen päähän ja nostamalla kiven pois. Työnnä tilalle marsipaani. Kasta pää suklaaseen ja pyörittele heti kookoshiutaleissa. Nosta leivinpaperille. Toista tämä kaikkien kanssa, sekä myös mansikoiden. Mansikoihin ei tietenkään marsipaania tullut. Anna jähmettyä jääkaapissa kunnes suklaa on kovaa.

Nyt vain odottelemaan että pääsen testaamaan tätä uutta ihanuutta...

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top