Parhaat uunikermaperunat


Harvoin tulee tehtyä perunoita. Isovanhempani pakkasivat kuitenkin mukaan maalta tuotuja perunoita sen verran että piti ryhtyä tosi toimiin niiden syömisessä. Nämä olivat kyllä aivan ihania uunikermaperunoita, vaikka ei sellaisia yleensä osaa kaivatakkaan. Esikeittäminen ei kai ole pakollista, mutta selailin perinteisiä Virolaisia ohjeita ja siellä joku täti ohjeisti esikeittämään. Minä kiltisti noudatin ohjeita sillä teen perunoita niin harvoin etten luota omaan sooloiluuni.

Parhaat uunikermaperunat


Perunoita, noin 6kpl
1prk sipulinmakuista kasviskermaa
Runsas loraus öljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
Persiljaa, tilliä, rosmariinia, mustapippuria
merisuolaa lopuksi perunoitten päälle


Sekoita öljy, valkosipuli ja mausteet keskenään.

Kuori ja puolita perunat. Keitä niitä noin 5min runsaassa vedessä. Pyörittele öljyssä niin että kaikki ovat tasaisesti katettuja ja laita uunivuokaan. Kaadoin itse öljyn perunoiden sekaan vuokaan ja ravistin. Toimi näinkin. Silppua sipuli joukkoon ja laita uuniin 200 asteeseen. Anna olla noin 30min tai kunnes perunoiden pinta on kauniin ruskea ja peruna on kypsä haarukalla kokeiltaessa. Kaada joukkoon kerma ja anna olla vielä muutama minuutti. Silppua päälle ruohosipulia ja ripottele suolaa. Tarjoile!

2 kommenttia

  1. Nam! Täyttää tosi hyvältä :) Uunissa perunoista ja vihanneksista saa aivan ihanan makuisia, kun ne paahtuu siellä yrttien ja öljyn kanssa. Miks ei joskus kermankin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä mäkin useammin ilman kermaa teen mutta kun kaapissa oli ja päiväys läheni niin päätin käyttää pois. Siitä sai kivan ''kastikkeen'' :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top