Ruusukakku vadelmamoussella


Tein tämän kakun äidilleni syntymäpäiväjuhliin, jotka pidettiin päivää virallisten synttäreiden jälkeen. Kaikki kunnia tästä menee kyllä Kamomillan Konditorian täytekakkuoppaalle. Vaikka olen ennenkin tehnyt täytekakkuja, niin huomaa että näin hyvillä ohjeilla ei vain voi epäonnistua! Kakku katosi silmissä ja kehuja sateli, jes! Täytyy kyllä sanoa että olin itsekkin hyvin mieltynyt tähän, kakku ei ollut liian makea vaan tasapainoili ihansti raikkaan ja kermaisen välillä. Oli kostea ja mehukas hyvän kostukkeen ansioista.

Pohja

Kaksinkertaisena ja käytin 4 puolikkaasta 3 kpl

alla yksinkertainen ohje

3dl sokeria
1.5dl öljyä, käytin juoksevaa margariinia
0.25tl suolaa
2dl omenasosetta
0.5tl vanilja-aromia
1rkl leivinjauhetta
6dl vehnäjauhoja
3dl kuivaa omenasiideriä, alkuperäisessä vissyä

Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka, ja laita uuni 175 asteeseen.

Vaahdota keskenään sokeri, margariini, suola ja omenasose. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele seokset ja siideri keskenään sekaisin, mutta älä sekoita liikaa. Kaada vuokaan ja paista uunisasa 50-60min. Minulla meni tunti että pohja oli täysin kypsä, mutta jäi kuitenki sopivan mehukkaaksi. Anna kakun jäähtyä täysin ennen leikkaamista.

Tein molempia pohjia varten taikinan uudestaan juuri ennen paistamista. Käytin siideriä siksi että olen tottunut sitä käyttämään näissä kakkupohjissa ja pidän mausta jonka se antaa. Vissyllä onnistuu tietenkin myös ja voisin kuvitella kokeilevani vaikka sitruunamaustettua vissyä.

Kostutus 


1 sitruunan mehu
0.5dl vettä
0.5dl sokeria

Kiehauta vesi ja nosta pois levyltä. Sekoita sokeri ja sitruunamehu joukkoon ja odota kunnes sokeri on liuennut.


Täyte

Kamomillan vadelmamousse + 5dl pakastevadelmia lisää 

3dl pakastevadelmia
2.5dl Alpro Airy & Cramy vispiä
0.5dl sokeria
0.5tl agar jauhetta
0.5tl vanilja-aromia

1/2prk kookoshilloa pohjan päälle ennen moussea

Kaada ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna kiehahtaa sekoittaen muuaman minuutin. Anna massan jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Ohjeessa sanottiin että vähintään kaksi tuntia, mutta suosittelen itse pitämään jääkaapissa vähintään 4h tai mielellään yön yli. Ainakin oma moussemassani muistutti lopullista itseää vasta noin 4h jälkeen.

Vatkaa vaahdoksi. Tämän jälkeen sekoitin joukkoon loput 5dl valutettuja ja tomuskerissa hiukan pyöriteltyjä vadelmia. Käytä heti.

Kuorrute


2 prk Airy & Creamy soijavispiä
0.5tl agar jauhetta
2rkl sokeira
0.5tl vanilja-aromia

Elintarvikevärejä

Kaada ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen kunnes kiehuu. Anna kiehahtaa muutaman minuutin ajan jatkuvasti vispaten. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan tai mieluiten yön yli seuraavaan päivään. Vatkaa kylmä hyytelö jämäkäksi vaahdoksi ja käytä heti!

Jaoin tämän seoksen kolmeen kippoon joista yhdessä oli hiukan enemmän. Vähemmät annokset värjäsin keltaiseksi ja punaiseksi, suurempi määrä sai jäädä valkoiseksi. Väreinä käyin apteekista saatuja karamellivärejä. Punaiseen vatkasin joukkon hiukan vadelmista irronnutta nestettä joka antoi helposti halutun hennon roosan.

Kokoaminen:

Halkaise pohjat ja liutua päälimmäinen osa pahvilevyn avulla pois. Nosta pohja suoraan kakkulautaselle ja kostuta. Voitele kevyesti kookoshillolla, tämä antaa mukavan kevyen makuvivahteen.

Kasaa keskelle puolet vadelmamoussesta ja pursota ympärille pieni kierros valkoista kuorrutetta. Näin punaista moussea ei sekoitu kun kuorrutat kakkua. Tämä onnistuu ihan lusikalla nostelemalla.

Nosta toinen levy päälle ja toista kostutus ja täyttäminen. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta jälleen. 

Levitä kevyt kerros valkoista kuorrutetta kaikkialle kakun päälle, jotta kermaruusut tarttuvat paremmin ja pienet raot eivät näy. Tämän ensimmäisen valkoisen kerroksen ei tarvitse olla mitenkään kovin tasaisesti tai hienosti levitetty, kunhan sitä on kaikkialla edes vähän.

Koristelu:

Nostele kuorrutteet pursotuspusseihin. Pursota ruusuja aloittaen alhaalta. Aloita keskeltä ja tee ruusu tehden spiraali keskeltä ulospäin. Tee ruusut melko tiiviisti. Siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Minulla oli vain yksi pursotuspääty joten tein vaikeimman kautta ja joka värin jälkeen pesin pursotusvälineeni, kuivasin ne huolellisesti ja kokosin uudestaan. Jos sinulla on useampi pääty niin suuremmista minigrip pusseista saa teipin kera hyviä pursotuspusseja jotk voi käytön jälkeen vain heittää pois. Teippaan yleensä päädyn vielä varmuuden vuoksi pussiin kiinni jossa vahinkoja ei satu.


3 kommenttia

  1. Mahtavaa, että tuli hyvää kakkua :)

    VastaaPoista
  2. Oli tosi hyvää suussa sulava kakku, kermainen mutta silti raikas.
    Ja todella näyttävän näköinen! Hyvin tehty! T: Äiti

    VastaaPoista
  3. Sulle on mun blogissa haaste! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top