Tempehiä ja herneitä salaattitacossa




Ihastuin ideaan syödä tortillojen ja tacojen asemasta salaattiveneitä.

Tämänkertaiset täytteet olivat simppelisti kaksi eri kastiketta. Tempehiä satay kastikkeessa ja tomaattikastikkeessa haudutettuja herneitä. Molemmat olivat todella hyviä ja helppoja, tuo hernekastike varsinkin on ollut yllättävä herkku, jota teen nyt varmaankin kolmatta kertaa. Kastikkeet myös sopivat hyvin yhteen, pehmeämpi hernekastike kompensoi mauasteisempaa ja voimakkaampaa tempehiä. Salaattina käytin jälleen cosmopolitan salaattia.

Tempeh satay kastikkeessa


1 prk tempehiä
1pss satay kastiktta, tai tee itse
1 sipuli

Kaada tempehin vesi pois ja annan sen liota vedessä puolisen tuntia. Näin maku pehmenee. Kuullota hienonnettua sipulia hetki pannulla ja lisää tempeh kuutiot. Paista kunnes tempeh on saanut väriä ja kaada joukkoon satay kastike. Sekoittele hetki ja tarjoile.

Herneitä tomaattikastikkeessa


1 tlk herneitä
400g tomaattikastiketta
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
mausteeksi tilliä, oreganoa, persiljaa ja tuoretta korianteria

Hienonna sipuli ja kuullosta sitä hetki kasarissa. Lisää tomaattimurska ja murskaa joukkoon valkosipuli. Lisää herneet ja mausteet ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Tarjoile! Toisille säilykeherneet ovat ehdoton ei, joten silloin kannattaa käyttää pakasteherneitä. Jos herneet eivät uppoa millään, niin ne voi hyvin korvata vaikka pavuilla, linsseillä tai maissilla.

Nyt laukkuja pakkaamaan ja suunta kohti Tallinnaa! Tai noh... noin 4 tunnin päästä, mutta silti!

1 kommentti

  1. Ihanan näköisiä! Oon tosi kauan miettinyt, että pitäisikö kokeilla noita "salaattitacoja/tortilloja"

    Toi tempeh näyttää ihanalta :)

    t. Neighbor

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top