Whoopie Pies




Olen tehnyt aiemmin täytettyjä keksejä, mutta varsinaisia whoopieita ei ole tullut tehtyä! Kyllä kannatti! Nämä olivat juuri sellaisia kuin olin niiden halunnutkin olevan. Keksi sai olla pehmeää, ei murenevaa eikä sikeää vaan ilmavaa. Niin että palan voi haukata ilman että koko whoopie hajoaa käsiin. Halusin myös kevyesti browniemaista tahmaisuutta, ei liian kakkupohjamaista. Selailin reseptejä ja päädyin tähän. Oikeastaan siksi että ohje oli simppeli ja kuvassa keksit näyttivät siltä miltä halusin niiden näyttävän. Tämä osoittautui menestykseksi ja koostumus maku ja rakenne olivat juuri mitä pitikin. Täytteeksi tein yksinkertaisesti soijavaahtoa johon laitoin hiukan vaniljakreemijauhetta ja tomusokeria.

Näitä herkkuja nautimme äitini syntymäpäivänä kahvin ja kuohuviinin kera!

Yhteensä tuli noin 25 täytekeksiä. Itselläni on cup mitta jota käytin jälleen tässä. Yksi cup on kuitenkin noin 2.4dl.

Whoopie pie keksit


1 2/3 cup vehnäjauhoja
2/3cup kaakaojauhetta
1 1/2tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
1/2 cup huoneenlämpöistä margariinia
1 cup tummaa sokeria
1tl no-egg jauhetta + 2rkl vettä
1tl vanilja-aromia
1 cup soijamaitoa

Laita uuni 190 asteeseen ja vuoraa pelti valmiiksi leivinpaperilla.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola. Vatkaa vatkaimella pehmeä rasva ja sokeri erillisessä astiassa. Lisää vanilja-aromi ja no-egg + vesi seos ja vatkaa vielä muutaman minuutin verran. Kääntele kuivat ainekset ja soijamaito muutamassa osassa rasvasokeriseokseen niin että massa on tasaista. Älä kuitenkaan yli sekoita.

Kekseistä tuli parhaimman muotoisia, kun laitoin ne pursotuspussiin ja pursotin palloja pellille. Keksit leivsivät palloista itse juuri sopivan verran ja jäivät kuitenkin tarpeeksi ilmaviksi. Näin myös keksien kokoa on helpoin säädellä. Paista 10min ja siirrä jäähtymään. Täytä jäähtyneinä ja säilytä jääkaapissa kunnes tarjoilet!

Täytteeksi air & creamy vaahtoa. Koristelin keksit vielä sulattamalla hiukan suklaata ja kastamalla keksejä ensin siihen ja sitten kookoshiutaleisiin. Tämän tein vain puolelle kekseistä jotta vain päällimmäisissä olisi koristeita. Täytteeksi voi tehdä mitä tahansa kuorrutetta, vaahtoa tai moussea. Myös hillo, maapähkinävoi tai hasselpähkinätahna käy loistavasti. Nämä ovat siis loistavia nopeita herkkuja kun esimerkiksi vieraita on tulossa ja pitäisi tehdä jotain upealta näyttävää pikaisesti.

Seuraavaksi pitää tehdä red velvet whoopieita!

3 kommenttia

  1. oi ihana resepti.
    tää blogi oli muutenkin ihana löytö! lähes vege itsekin, (melkein; nykyään syön kalaakin:D)joten täällä on vaikka mitä kivaa kokeiltavaa!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top