Barbecued Seitan Ribz
Etsin hyvää grilli-seitan ohjetta ja löysin yhdestä lempiblogistani Fatfree vegan kitchenistä, Barbecued Seitan Ribz ohjeen. En värise innosta kun kuulen sanan ribs ja en oikeastaan tiedä edes miltä niiden kuuluisi maistua tai näyttää. Mutta kun raaka-aineena on seitan, niin yksi grilliohje lisää kelpaa aina, oli niiden tarkoitus olla ribsejä tai ei. Alkupalaksi teimme jälleen riisipaperirullia, äitini osoittautui huomattavasti kärivällisemmäksi rullaajaksi kuin minä.

Nämä olivat oikeastaan aika herkullisia. Olen ollut pitkään kipeänä jo ja minulla epäillään keuhkokuumetta. Oli se sitä tai ei, niin makuaistini se on ainakin vienyt lähes täysin. Näissä oli kuitenkin sen verran makua että jopa minä maistoin jotain. Pinta oli mukavan rapea ja valkosipulin makuinen bbq kastike kruunasi kaiken. Omistani tuli melko paksuja ja olisin kaivannut hiukan sitkeämpää rakennetta. Asia korjaantuu varmasti sillä että ensi kerralla leivtän taikinan hiukan suurempaan vuokaan jotta se jää ohuemmaksi. Noin 1.5cm kerros voisi olla paras jos haluaa hiukan tiivimpää tavaraa, paksummasta taas tulee mehevämpi ja mureampi koostumus, kuten minun ribzini tällä kertaa. Vaikka olin aluksi epäilevä, mitä voi tulla seitanista jota ei keitetä ja paistetaan niin vähän, niin mieleni kyllä muuttui. Näitä tehdään juhannuksenakin!


2.5dl gluteiinijauhoja
2tl savupaprikajauhetta 
2rkl ravintohiivahiutaleita
2tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta

1.7dl vettä
2rkl makeuttamatonta maapähkinävoita, tahinia tai mitä tahansa pähkinävoita
1tl nestesavua
1rkl soijakastiketta
2.5dl lempi bbq kastikettasi

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja öljyä valmiiksi noin 20 x 20cm astia. 
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja märät keskenään bbq kastiketta lukuunottamatta. Sekoita kuivat ja märät ainekset kevyesti yhteen haarukalla, mutta älä vaivaa. Sekoita vain kunnes massa on suurin piirtein tasaista. Painele massa vuokaan tasaisesti ja tee veitsellä siihen urat valmiiksi niin että saat 16 palaa. 

Paista uunissa 25min.

Ota seitan uunista ja käy veitsellä urat uudestaan läpi. Käy myös reunat ja pohja lastalla lävitse niin että seitan irtoaa vuoasta. Sivele osa bbq kastikkeesta tasaisesti levyn päälle ja jätä odottamaan grilliin pääsyä. 

Laita grilliin koko levy niin että bbq kastikkeella valeltu puoli on alla. Valele myös pinta. Paista molemmin puolin ja lisää bbq kastiketta mielesi mukaan. Varo ettei pinta pala, mutta paista sen verran että saat rapean kuoren. Irrottele palat lastan avulla ja tarjoile!

Ravintoainesisältö

Alkuperäisessä reseptissä valmiiksi laskettuna, bbq kastike ei sisälly.
1 pala sisältää

Kcal 196
Rasvaa 4.7g
Hiilihydraatti 12,8g
Proteiini 27.7g
Kuitu 1.3g

2 kommenttia

  1. Mitenhän tän grillaus..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tarkoitatko jotain muuta kuin perinteistä? Tuolla olenkin ohjeissa maininnut että ''Laita grilliin koko levy niin että bbq kastikkeella valeltu puoli on alla. Valele myös pinta. Paista molemmin puolin ja lisää bbq kastiketta mielesi mukaan. Varo ettei pinta pala, mutta paista sen verran että saat rapean kuoren. Irrottele palat lastan avulla ja tarjoile!''

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top