Smores Cookies





Rehellisyyden nimisä tunnustan, että minulla ei ole harmainta aavistustakaan miltä smores keksien tai minkään smoresin kuuluu maistua. Olen saanut ideani lähinnä valokuvista ja toteuttanut sen asiaan enepää perehtymättä. Maistui oikea smores miltä tahansa niin nämä olivat ainakin pirun herkullisia!! Pitää oikein varoa ettei popsi kaikkia menemään hetkessä, ja vahtia ettei mies tee samaa :)

Nämä siis koostuivat simppelisti keksistä, vaahtokarkista ja suklaakuorrutteesta. Jokainen keksi sai päällensä myös yhden mantelilastun koristeeksi. Tämä ohje toimii varmasti millä tahansa lempparikeksillä. Parhaat vegaaniset vaahtokarki ovat Dandies vaahtokarkit, joita saa tilattua esim vegetukusta. Vegaanisia vaahtokarkkeja ei ihan lähikaupasta saa, mutta muuten ohje on hyvin helposti toteutettavissa.

Keksit


3.5dl vehnäjauhoja
1.5dl kookosjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1tl no-egg jauhetta

100g margariinia
0.5dl fariinisokeria
0.25dl norm sokeria
3rkl agave siirappia
1tl vanilja-aromia
0.5dl soijamaitoa

Vaahtokarkkeja

Laita uuni 200 asteeseen ja ota margariini hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Sekoita kuivat ainekset keskenään sokeria lukuunottamatta. Vatkaa loput ainekset kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä seokset. Taikina on melko murenevaa, mutta sen pitäisi olla niin jämäkkää että sen voi muotoilla kasassa pysyväksi pötköksi. Jos taikina on liian kuivaa, lisää hiukan soijamaitoa.

Anna taikinan olla jääkaapissa noin tunnin ajan kelmuun käärittynä.

Ota taikina jääkaapista ja muotoile pötköiksi. Leikkaa veitsellä viipaleita ja aseta leivinpaperille. Paista kunnes pinta on kullanruskea, mutta kuitenkin vaalea. Aseta jokaisen keksin päälle vaahtokarrkki ja laita takaisin uuniin. Vahdi keksejä tässä vaiheessa tarkasti. Vaahtokarkki saa turvota ja pehmentyä hiukan mutta se ei saisi tummua eikä sulaa liikaa. Omasta mielestäni noin 30sek - 1min oli riittävän pitkä aika. Ota uunista ja levitä heti lämmennyt vaahtokarkki koko keksin alueelle. Aseta jäähtymään.

Vinkki: Jos leikkaat vaahtokarkkeja, aseta sen leikkauspinta alaspäin keksin päälle, sillä sitä on vaikeampi levittää kuumana kuin ulkopintaa, joka ei tartu sormeen niin herkästi.

Suklaakuorrute


0.5dl kaurakermaa
1rkl margariinia
200g suklaata

Pilko suklaa pieneksi laakeaan kulhoon. Kiehauta kaurakerma ja margariini ja kaada suklaan päälle. Odota muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Sekoittele kunnes suklaa on sulanu. Itse jouduin käyttämään vielä 30sek mikrossa sillä otin liian pienen kulhon ja kaikki suklaa ei päässyt kosketuksiin kuuman kerman kanssa.

Norota suklaata jokaisen vaahtokarkin päälle ja aseta jäähtymään.

Hyvää juhannusta!

3 kommenttia

  1. Tuli täst mieleen, et tiedätkö onko jossain myynnis vaahtokarkkei ilman liivatetta? Ku ite jonkin asteisena kasvissyöjänä en tykkää syödä liivatetta, mut näitä olis kiva kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kuten tekstissä mainitsinkin, parhaat vegaaniset vaahtokarkit ovat mielestäni Dandies merkkiset. Ja niitä saa esim vegetukusta http://vegetukku.fi/tuotteet.html?id=9%2F185. Koska ne ovat vegaanisia, niissä ei luonnollisesti ole liivatettakaan :)

    VastaaPoista
  3. APUA, mikä ohje<333 Pakko testata.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top