Proteiinipitoinen sosekeitto

Proteiiniruoat tuntuvat olevan vähän trendiä joka paikassa. Erityisesti proteiinileivonta on nostanut päätäään ja blogeista löytyy mitä ihanempia reseptejä proteiinipitoisista kakuista, kekseistä ja leivoksista! Itse pyrin tarkkailemaan että saan kaikki tarpeelliset ravintoaineet ruoasta. Kun viikkoon sisältyy usea treenikerta, ei ''terästetty'' keitto ole yhtään pahitteeksi. Mielestäni tämä terveellisempi leivonta ja ruoanlaitto on oikein hyvä innostus, kunhan se ei mene liian pitkälle. Kuulun niihin joiden mielestä vehnäjauhoja ja valkoista sokeria ei tarvitse ihan joka paikkaan laittaa, mutta ei niistä tarvitse kokonaan pidättäytyä. Kaikkea kohtuudella niin hyvä tulee. Teen mielelläni piirakat toisinaan hiukan terveellisempänä versiona, mutta kun pullaa leivotaan niin vehnäjauho nousee pöytään huonoja omatuntoja potematta. Eihän pullaa joka päivä syödäkkään!

Ostin ruohonjuuresta herneproteiinijauhetta, mutta en oikein innostunut siitä smoothien seassa. Sanoo ihmiset mitä tahansa niin minä maistan sen ja mustaherukkasmoothieni maistui herneelle... Siispä se saa paikkansa suolaisissa ruoissa johon se sopi mitä parhaiten.



1 parsakaali
2 pientä perunaa
0.5dl vihreitä linssejä
2-4rkl hernerouhetta
1rkl sweet chili kastiketta
2tl soijakastiketta
1/2tl valkosipulijauhetta
mustapippuria ja tilliä
15g herneproteiinijauhetta
1dl kaurakermaa

koritsele persiljalla ja suolapähkinöillä

Laita parsa, peruna, hernerouhe ja linssit kiehumaan. Kun parsa ja peruna on kypsää, valuta liika vesi pois ja soseuta. Lisää kerma ja muut ainekset. Sekoita ja anna kiehahtaa vielä hetki. Kaada lautasille ja lisää persiljaa ja ruokalusikallinen suolapähkinoitä. Tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top