Aamiaismysli


Kaupan mysleistä löytyy kyllä herkullisia vaihtoehtoja, mutta monet ovat aivan liian sokeroituja hinnasta puhumattakaan. Omatekemässä myslissä parasta on, että se voi olla juuri sellainen kuin itse haluaa. En mitannut kovin tarkkaan kaikkia aineksia mutta ''sinnepäin'' on aivan riitävä käsite myslin sekoittelussa.

Laitoin luomhunajaa 0.5dl verran. Tätä voi kuitenkin vähentää jos käyttää vaikkapa makeutettuja banaanilastuja, tai yksinkertaisesti ei halua näinkään paljon makeutta. Mielestäni tämä ei ollut liikaa, sillä mysliä kyllä tuli melkoinen annos. Hunajahan ei ole vegaanista, joten sen voi aivan hyvin korvata siirapilla tai muulla mieleisellä. Ohjeeni ovat muuten edelleen siis vegaanisia, hunajan käyttöä lukuunottamatta. Vaikka haluaisit täysin ei-makeaa mysliä, muutama rkl siirappia tai hunajaa antaa kivan säväyksen, mutta ei juurikaan maistu joukossa.

Erityisesti hampunsiemenet ovat lemppariani tässä, seuraava mysli tulee kuitenkin ehdottomasti olemaan kookosmysli!

3.5dl kaurahiutaleita
3.5dl ruishiutaleita
0.5dl kookosöljyä, myös muu öljy käy
0.5dl hunajaa tai siirappia

Rusinoita
Kuorittuja hampunsiemeniä
Mantelilastuja
Kuivattua banaania

ylläolevia yhteensä noin 10dl

Sekoita hunaja ja kookosöljy lasissa ja käytä nopeasti mikrossa jotta molemmat ovat täysin juoksevia. Sekoita kaura- ja ruishiutaleet huolellisesti hunajaöljyseokseen. Levitä pellille ja anna olla 225 asteessa kunnes pinta on saanut väriä, sekoittele ja anna olla vielä minuutin verran. Lisää muut ainekset tähän päälle ja anna olla uunissa kunnes mantelilastut ovat kultaisia. Ne yleensä paistuvat ensimmäisenä. Voit sekoitella tai tehdä tämän pienemmissä erissä, jos haluat että kaikki ruskistuvat tasaisesti. Minulle tämä ei ollut kovin tärkeää.

Anna jäähtyä kunnolla ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Kuvassa mysli nautitaan virosta tuliaiseksi saamani bonsoya jogurtin kanssa! Merkillä on vaikka mitä ihania vegaanituotteita joita kannattaa matkalla metsästää. Suomesta ei kaikkia vastaavia edes löydy saatika samaan hintaan! Eestissä  kannattaa myös testata alpron muita makuja kuten banaani ja marjajuoma!

1 kommentti

  1. Heippa Liisa! Heitän sinulle haasteen! :) http://laiskiainen-riippukeinussa.blogspot.fi/2013/08/tartun-haasteeseen.html

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top