Ihana linssimuhennosOlen pitänyt kaiken kiireen ja sählingin keskellä hiljaiseloa. Tässä välissä on käyty Ateenassa, oltu kahdissa häissä, aloitettu jälleen koulu, tehty töitä ja syöty herkkuruokia. Nyt tekee mieli perus-arkiruokaa, helppoja hyväksihavaittuja ohjeita! Tämä linssimuhennos onkin helppo valmistaa ja maistui keitetyn kukkakaalin kera. Jos kaipaa vielä täyttävämpää niin lisäksi voi keittää riisä tai paistaa linssikastikkeen sekaan perunapaloja.


1dl punaisia kuivia linssejä
400g tomaattimurskaa + vettä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
10cm pätkä suuresta kesäkurpitsasta
1/2prk kaurakermaa
3rkl sweet chili kastiketta
2tl soijakastiketta
tandoori mausteseosta, chiliä ja juustokuminaa mausteeksi
Päälle runsaasti persiljaa

Paista kesäkurpitsaa ja sipulia runsaassa oliiviöljyssä. Toisessa kattilassa sekoittele tomaattimurskaa ja linssejä keskenään. Lisäile vettä ja anna hautua noin 10min. Lisää joukkoon sipuli ja kurpitsa, sekä jatka hauduttamista kunnes linssit ovat aivan pehmeitä. Murskaa joukkoo valkosipuli ja lisää muut mausteet. Kaada kerma ja sekoita, anna muutaman kuplan nousta pintaan ja siirrä pois levyltä. Tarjoile keitetyn kukkakaalin kera!

Vinnki: suosittelen käyttämään mausteita runsaalla kädellä mutta joukkoon voi sekoittaa myös jotain valmista intialaista maustekastiketta! Jos muhennosta jää yli, surauta loput sosekeiton joukkoon seuraavana päivänä, tai käytä leivän täytteenä.


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top