Pumpkin Mac and Cheese






Jos olen koskaan sanonut etten oikein välitä makaronista, niin perun sanani. Unohtakaa koko juttu, nimittäin tästä lähtien minä rakastan makaronia! Ainakin tässä muodossa! En osannut odottaa mitään, miltä tämän kuuluisi maistua. Noudatin ohjetta kirjaimmellisen kiltisti ja jo ''juustokastiketta'' keitellessäni vesi oli kielellä! Ymmärrän vihdoinkin mistä niissä jenkkiblogeissa oikein vaahdotaan, nimittäin nyt vaahtoan minäkin!! Ruoanlaiton jäleen söin tätä mega-annoksen ja putsasin jokaisen kattilan, jotta ihanaa soossia ei mene hukkaan!

Olen pitkään himoinnut jotain tällaista, mutta ongelmana on ollut että mac and cheese ei ole se kaikista terveellisin ruoka. Yritän kuitenkin miettiä, että se arkiruoka olisi ravitsevaa ja terveellisä. Vaikka pidän markkinoilla olevista vegaanisista juustoista, nautin niistä eniten hyvin pienissä määrin. Juustokastike valmiista juustosta ei siis oikeastaan houkuttanut makunsakkaan puolesta. Kun löysin tämän ohjeen, olin aivan hullaantunut. Rakastan ravintohiivahiutaleitten makua ja voisin syödä niitä sellaisenaan suoraan purkista, lisäksi tämä on huomattavasti terveellisempi kuin oikeasta tai vegaanisestakaan juustosta tehty mac and cheese. Voitto!

Noudatin ohjetta siis kiltisti, mutta pieniä muutoksia silti tein. Käytin hiukan enemmän maitoa kuin alkuperäisessä. Lisäksi minulla ei ollut sinappia, joten laitoin hiukan majoneesia tuomaan makua. Nyt nolo kohta... luin väärin kuinka paljon sitä kurpitsaa pitää laittaa, ja 1 cupin sijaan laitoin koko tölkin, 400g! Hyvää se näinkin oli ja jatkossa en meinaa ainakaan vähentää kurpitsan määrää!

Minulla lojui kaapissa yksi säilykekurpitsatölkki, mutta tuore kurpitsa on varmasti vielä parempaa. Se kannattaa pehmentää ensin uunissa ja sen jälkeen soseuttaa. Ruoka on valmista kun kastikkeen sekoittaa kypsiin makaroneihin. Laitoin tämän vielä hetkeksi uuniin mutta tykkäsin oikeastaan enemmän siitä juuri sekoittamisen jälkeen, jolloin se oli paljon mehevämpää ja tahmeampaa. Jatkossa siis saatan skipata uunivaiheen, ellei päälle raasta vielä vegaanista juustoa vielä juustoisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi.



Ohjeen löysin tästä blogista!

1 pkt makaronia, käytin tummia täysjyvämakaroneja

Kastike:

1rkl margariinia
1 cup soijamaitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1/4tl valkosipulijauhetta
6rkl ravintohiivahiutaleita
1rkl vegaanista majoneesia
400g kurpitsasosetta
Suolaa ja mustapippuria
Juustokuminaa ja paprikajauhetta

Kuumenna margariini kattilassa kunnes se on sulaa. Sekoita pienessä kulhossa maito, jauhot ja valkosipuli. Sekoittele kunnes paakkuja ei enää ole. Kaada kattilaan ja jatka sekoittamista. Lisää ravintohiivahiutaleet, majoneesi ja loput mausteet. Anna kuumeta miedolla lämmöllä kunnes koostumus on paksuntunut. Lopuksi lisää kurpitsasose ja sekoita kunnolla.

Alkuperäinen ohje sanoo että kastike säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa viikon verran.

Sekoita kastike kypsiin makaroneihin ja ahmi!

Tätä samaa soossia meinaan tehdä kyllä vaikka nachojenkin kanssa, jos nyt näihin ei-niin terveellisiin ryhdytään.



3 kommenttia

  1. Taas joudun raaka-aineostoksiin liittyen kääntyä puoleesi: mistä olet löytänyt valmista kurpitsasosetta? Olen metsästänyt sitä kissojen ja koirien kanssa! En itsekään ole suuri makaronin ystävä mutta kurpitsan kanssa on varmasi herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän citymarketissa on jenkkihylly, josta sitä saa. Usein nappaan mukaan kampin k-marketista jossa on kyllä ihan kaikkea! Keskustassa on myös jenkkituotekauppa josta saa vastaavia tuotteita :) Pääkaupunkiseudun ulkopuolella en osaa auttaa ://

      Poista
  2. Heippa, valmista kurpitsasosetta voi tosiaan olla vaikee löytää, mutta pienemmissäkin K-kaupoissa on bataattisosetta. Tein tänään tätä bataatista ja toimi aivan loistavan hyvin :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top