Zucchini cornbread





Jokaiseen ruokaan on upotettava hiukan kesäkurpitsaa, hyvää ei pois heitetä. Olen himoinnut maissileipää hetkisen aikaa ja kuinkas ollakkaan törmäsin tähän ohjeeseen. Muuntelin tietenkin sitä hiukan jotta tulos olisi vegaaninen. Tätä kirjoittaessani, leipä on jo mennyt mutta kesäkurpitsaa vielä kummittelee kaapissa. Tämä päivä on omistettu kivun opiskelulle ja nosiseptoreiden pohdiskelulle, mutta eiköhän sitä ehdi jonkun maukkaan kesäkurpitsaruoan vielä tekemään ennen iltaa.

Tämä leipä on hiukan hankala luokitella, se menee kyllä jälkiruoaksi, mutta toimii samalla tulisen chilin kaverina. Me söimme sen sellaisenaan, joten väliäkö tuolla!


1/2 cup oliiviöljyä
2tl no-egg jauhetta + 4rkl vettä
1/2 cup soijajogurttia
iso kimpale kesäkurpitsaa, n. 350g
1 cup vehnäjauhoja
1/2 cup monen viljan jauhoseosta
1/2 cup sokeria, käytin erytriolia
1tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
3/4cup maissijauhoja

Sekoita kuivat ainekset no-eggiä lukuunottamatta keskenään. Raasta kesäkurpitsa hienoksi ja valuta siivilässä jotta ylimääräinen neste lähtee. Vatkaa öljy ja soijajogurtti keskenään. Sekoita no-egg ja vesi haarukalla mukissa tasaiseksi ja vatkaa öljy-jogurtti seokseen. Sekoita kesäkurpitsa nesteisiin ja yhdistä kaikki ainekset keskenään tasaiseksi.

Kaada leipävuokaan ja asettele muutama kesäkurpitsaviipale koristeeeksi päälle. Sivele viipaleet halutessasi siirapilla. Paista 175 asteessa 55-65min. Kokeile hammastikulla kypsyys ja anna jäähtyä hetki ennen vuoasta kumoamista. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

1 kommentti

  1. Tota on kyllä ehdottomasti kokeiltava kunhan vain palaan takaisin maisemiin, kotiin. Huomenna suunta kohti Isokaria kahdeksaksi päiväksi WWF:n vapaaehtoistyöleirille :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top