Puolitiessä mutakakku





Tämä kakku ei ole oikeastaan minun tekemäni. Mutta koska äidilläni ei ole omaa blogia niin otan vapauden julkaista täällä myös häenen leipomia vegaaniherkkuja. Jos äidilläni olisi blogi, sieltä löytyisi mitä ihanimpia villasukkia, joita hän on ahkerasti neulonut jo pidemmän aikaa. Tällä hetkellä tilauksesta valmistuvat valkoiset palmikkosäärystimet... tai oikeastaan ovat varmaankin jo valmiina.

Jotkut varmaankin tunnistaa kakun nimessä jotain tuttua. Pitihän ohje nimetä lähteen mukaan ja kyseessä onkin siis mutakakku Puolitiessä blogista ja Anni Minervan versio. Blogimaailmassa yksi ottaa vaikutteita yhdeltä ja toinen toiselta. Kun puhuin äidin kanssa puhelimessa, hän sanoikin että tekee vegaanisen mutakakun ja löysi ohjeen makia.. joku.. blogista. ''Ai Maijan Makia??'' ''Joo juuri se!''

Kakku pikkuisen muuttui tässäkin vaiheessa, kun spelttijauhot vaihtuivat normijauhoihin ja palmusokeri perinteiseen. 

Kakku oli mielestäni ihanan makuinen. Makea, mutta ei liian makea. Suklaisa ja herkullinen! Äidin oman pihan boysenmarjat sopivat makuun täydellisesti. Kakkua jäi pala ylitse mutta minäpä söin marjat päältä!

3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1tl soodaa
1/2tl suolaa
1tl vaniljaa
tummaa suklaata rouhittuna
1.25dl öljyä
2.25dl kahvia
2rkl omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Sekoita erikseen öljy ja kahvi ja lopuksi yhdistä seokset. Lisää viinietikka ja sekoita hyvin. Taikinan kuuluu tässä vaiheessa kuplia. Kaada taikina öljyttyyn noin 20cm irtopohjavuokaan jonka pohjalle on pingotettu levinpaperi. Paista noin 20min, 190 asteessa.

Koristele ja tarjoile! 

2 kommenttia

  1. Onpa mukava kuulla, että reseptistäni on ollut iloa. :) Upean näköisiä nuo boysenmarjat kakun päällä, saisipa niitä täältäkin!

    P.S. Jos äitilläsi olisi blogi, tuon kuvailusi perusteella olisin takuuvarma seuraaja! ;)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top