Suklaamoussekakku


Ideoita tähän kakkuun nappasin kinuskikissalta ja vegaanikeittiöstä. En ole koskaan tehnyt tällaista suklaalla jähmetettyä kakkua, mutta hyvin toimi ja idea siirtyy korvan taakse myös tulevan varalle.

Tämä on maailman nopein ja helpoin kakku tehdä! Ei paistoaikaa, ei tikuilla tökkimistä ja kypsyyden ihmettelyä. Sekoita ja jähmetä, valmis. Ainoa sähläys jonka tein on se, että laitoin vitamixiini ennen taatelit ja sitten vasta pähkinät. Sekoittelu oli hiukan hankalaa ja siitä johtuen pohjani sisälsi suuria mantelisattumia. Vieraita se ei näköjään haitannut kun ei kukaan tiennyt kuinka sielää vitamix oikeasti pystyy tekemään. Hyvä kakku tuli, hyvin nopeasti, hyvin täyteläinen ja hyvin suklaisa!

Pohja onnistuu vaikka mistä pähkinöistä, ja olenkin tehnyt samantaipaista käyttäen maapähkinöitä. Niitä siksi koska aina ei raaski ostaa kalliimpia herkkuja. Myös pelkästään manteleista onnistuu. Muutama rkl maapähkinävoita joukkoon antaa myös mukavaa makua, silloin kannattaa vähentää taateleitten määrää. Pohja on siis täysin raaka ja samaa pohjaa käytän usein raakakakkuihin.

Huom! Ennen vitamixin hankkimista tein tällaiset pohjat käsin, joten niinkin onnistuu. Minulla ei siis ollut mitään yhtä näpsäkkää konetta joka olisi pystynyt jauhamaan niin paksua massaa. Nappaa hyvän leffan ääreen leikkuulauta ja pari kulhoa ja ala pilkkomaan. Hyvin toimii vaikka aikaa viekin.


Pohja:

5dl tuoreita taateleita
5dl parapähkinöitä
2dl manteleita

Jauha mantelit ja taatelit monitoimikoneessa tai blenderissä tasaiseksi. Pienempikin määrä riittää ohuempaan pohjaan. Oman kakkuuni tuli paksuhko pohja sekä reunat.

Kaada pähkinät monitoimikoneeseen ja jauha pieneksi. Lisää taateleita pikkuhiljaa kunnes massa on sopivan tahmea ja muotoiltava. Itse pidän kun taateleita on hiukan enemmän mutta pienempikin määrä riittää. Painele pohjaan ja aseta jääkaappiin odottamaan. Painelin oman pohjani irtopohjavuokaan jotta sain tarpeeksi korkeat reunat. 

Täyte:

200g tummaa suklaata
1 prk vegaanista vispiä
2rkl tomusokeria
2tl vanilja-aromia
0.5dl kookoskermaa

Vaahdota vispi jämäkäksi ja lisää joukkoon tomusokeri, vailja-aromi ja kookoskerma. Vatkaa kunnes kookoskerma on sekoittunut tasaisesti joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa se vispiseokseen. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä mielellään yön ylitse. 

Kaada päälle 0.5l pensasmustikoita ja tarjoile!Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top