Helppo tacotäyte


Olimme äidilläni syömässä ja siellä olleista aineksista syntyi tämä nopea ja herkullinen täyte tortillojen ja tacojen väliin. Onneksi äidin ruokakaappi taipuu aina myös vegaaninkin suuhun! Tätä voi soveltaa ihan vain kastikkeeksi tai vaikka lasagnetäytteeksikin. Linssit antoivat kivasti lisämakua ja taco kastikkeen tulisuudella saa valittua helposti omaan makuun sopivan mausteisuuden. Tämä on tällainen ruoka jota itse voisin syödä ihan sellaisenaankin, vähän kurkkua ja tomaattia pilkottuna lautasen reunalle muodon vuoksi.

Suosittelen käyttämään soijarouhetta jossa on hiukan enemmän rakennetta, eikä sitä kaikista hienojakoisinta. Tässä käytin Virosta tuotua bonsoya merkkistä soijarohetta mutta useimmitän käytän  vegesun merkkistä vaaleaa soijarouhetta. Olen muutenkin ihastunut kyseisen merkin tuotteisiin. Näistä on vaikeampi saada aikaiseksi sellaista mössöä ja ne ovat kaiken lisäksi hyvän makuisia. Kyseinen soijarouhe on kaiken lisäksi täysin gluteiiniton ja luomua, joten ei sekään pahitteeksi.

Virossa käytäessä kannattaa tosiaan metsästää tuota bonsoyaa. Kyseisen merkin valmistuotteet ovat usein vegaanisia ja valkikoima on huomattavasti laajempi kuin mitä suomessa saa ihan normi kaupoista. Tuotteista löytyy nimittäin juotavia jogurtteja, makeaa carob leivtettä, erilaisia nakkeja, leikkeleitä ja pihvejä useassa maussa.  Eestissä näiden tuotteiden hankkiminen on toisaalta hiukan huvittavaakin. Kun myyjältä kysyy että mahtaako löytyä, niin useasti vastaus on jotain tyyliä ''ei meidän kaupassa ole ikinä ollutkaan'' tai  ''ai mitä sä etsit??'' Vaikka kovasti ovat väittäneet että ei ole, niin silti olen jostain fetajuustojen seasta onnistunut tofun metsästämään. Kauppojen valikoima vaihtelee suuresti ja en ole ikinä käynyt kaupassa joka myisi näitä tuotteita niin että tulisi valintaongelmia. Yleensä otetaan sitä mitä on! Tietenkin myyjien joukossa on myös näitä joka tietävät mistä puhun, mutta omalle kohdalleni ei ole yhtään sellaista valitettavasti sattunut. Tuttujen kertoman mukaan kasvissyönti ja vegaanius alkaa olla virossa sellainen ''trendi'' että tuotteiden kysyntä ja tuntemus on varmasti lisääntymään päin. Hyvä juttu!


Virosta kannattaa pyytää tuliaisiksi myös alpron banaanijuomaa!

Omasta cittarista löytyy näitä kasvispyöryköitä ja pihvejä mutta valitettavasti useat hyvät soijatuotteet sisältävät kananmunavalkuaista. Hälsanskökin kasvismureke on onneksi vegaaninen. On tietenkin muitakin pienempiä merkkejä joita löytyy mutta myös hinta on usein hyvin hyvin suolainen. En käyttäisi tällaisia tuotteita arkikäytössä päivittäin, mutta tykkään että pakkasessa on toisinaan jemmassa suolaisia herkkuja kiireisen tai laiskan päivän varalle.



1dl soijarouhetta
2tl soijakastiketta
1tl balsamicoa
1rkl sitruunaoliiviöljyä
1tlk punaisia linssejä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2prk taco kastiketta

Mausteeksi mustapippuria ja halutessasi tuoreita yrttejä.

Laita soijarouhe kulhoon ja peitä runsaalla vedellä. Kaada joukkoon soijakastike, balsamico ja öljy ja sekoita hyvin. Anna soijarouheen turvota 5-10min ja valuta ylimääräinen vesi siivilässä pois. Kuullota pannulla sipuli kauniin väriseksi ja lisää joukkoon soijarouhe. Paista noin 5min ajan jatkuvasti sekoitellen ja lisää muut ainekset. Sekoita, mausta ja tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top