Kookospullat


Kookospullat kookostäytteellä! Viimeinen päivä työharjoittelussa ja päätin kiittää koko sakkia viemällä suuren keon aamulla leivottua tuoretta pullaa. Katosivat aika nopeasti ja piti itsekin oikein kotona varoa että ei popsi kaikkea poskeensa ennen osastolle pääsemistä. Pullat oli kätevä kuljettaa puhdistetussa ja huolella leivinpaperilla vuoratussa kenkälaatikossa.

Perusohje on edelleen se sama ja paras ohje Pidempi korsi blogista, jota olen käyttänyt ties kuinka pitkään. Täsä linkistä aiempiin pullaresepteihin. Tiesin että haluan laittaa täytteeksi kookoshiutaleita, mutta pelkästään väliin ripoteltuna ne tuntuivat hiukan tylsiltä. Yhteishyvä Ruoka (Lokakuu 2013) lehdessä oli herkullisen näköinen puolukkapullan ohje, jossa margariini ja tomusokeri oli vaahdotettu keskenään, ja sitten levitetty pullan väliin. Tässä se on, en enää koskaan asettele nokare kerrallaan margariinia pullan väliin, saatika voitele puolisulaa levitettä. Yhteishyvä ohjeen mukaan levittäminen oli helppoa, pulla oli vielä helpompi kääriä rullalle ja ne eivät valahtaneet leikkausvaiheessa tai uunissa, vaan säilyivät nättinä rullana! Näin minä meinaan tehdä kaikki pullatäytteeni tästä edespäin.

Täyte on tarkoitettu koko pullataikinalle, mutta minä olin ahne ja levitin koko määrän yhden taikinapuoliskon päälle. Toisen puolen tein siis kaneli + sokeri + margariini täytteellä, mutta kyllä tuo kookostäyte voitti mennen tullen! Jos on yhtä ahne täytteen kanssa kuin minä, ohje kannattaa tehdä puolitoista (tai kaksin) kertaisena, jotta sitä riittäisi koko taikinaan. Jos tyytyy hieman vähempään määrään niin koko täyte riittää kyllä kaikkiin pulliin.

1tlk kookosmaitoa 
1 1/2 pss kuivahiivaa
1dl sokeria (alkuperäisessä 1.5dl)
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
150g margariinia
10-12dl jauhoja

voiteluun vahvaa kahvia 

Täyte

100g margariinia
2dl tomusokeria
2rkl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
100g kookoshiutaleita
(1rkl piparkakkumaustetta)

 Pullat: Sekoita kuivat ainekset keskenään huolellisesti. Käytä alussa 10dl jauhoja ja jätä loput kaksi sivuun. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon. Vaivaa hetki ja lisää sula margariini. Käytän yleensä juoksevaa margariinia pullien leivontaan. Vaivaa kunnes koostumus on kiinteä ja ei tartu käsiin. Jätän tässä vaiheessa pullataikinan mielummin liian pehmeäksi kuin liian kiinteäksi ja sileäksi, 10dl jauhoja yleensä riittää. Anna kohota lämpimässä paikassa tai liinan alla 45-60min. Laitan yleensä koko kipon mikroon, näin se on vedottomassa paikassa ja kissat Naos ei pääse siihen käsiksi.

Kun pullat ovat kohonneet noin 30min tee täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini muiden ainesten kanssa pehmeäksi vaahdoksi.

Kun taikina on kohonut, puolita se ja vaivaa toista puolikasta + 1dl vehnäjauhoja vielä hetki. Anna toisen puolikkaan odottaa kulhossa. Kaulitse levyksi ja levitä täyte päälle. Rullaa ja jätä pötkö saumakohta alaspäin. Viipaloi ja aseta pellille, jätä runsas kohoamisvara. Voitele vahvalla kahvilla ja paista 225 asteessa 10-12min. Itse pidän vaaleista pullista joten otan ne pois uunista heti kun pohja on saanut hiukan väriä. Toista sama toiselle puolikkaalle.

Anna jäähtyä hetki ja nauti!

2 kommenttia

  1. Tulipa hyviä pullia! Ensimmäisen kerran kokeilin kookosmaitoa pullissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tosi kiva! :) Kookosmaito on edelleen mun suosikkivalinta myös.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top