Lihaton lokakuu

kuva

Lopeta lihansyönti tai vähennä sitä merkittävästi lokakuun ajan.

Lihaton lokakuu alkoi eilen. Täältä pääset facebook ryhmään. Minun osaltani lihattomuus ei tuo suuria muutoksia, mutta oli silti pakko osallistua ryhmään facebookissa. Ihan vain kannatuksen vuoksi, hyvä homma! Kenelle tahansa tekee hyvää opetella valmistamaan muutama herkullinen kasvisruoka lisää, jos ei itselle niin sitten sille vegetaristi kaverille jonka voi kutusa syömään! :) Ne jotka ovat jo lihatta, voisivat kokeilla olla hetkisen munatta ja kanatta? Tänäpäivänä kasvismaitoja, jogurtteja jne. on niin paljon enemmän, että valikoimasta ei kyllä pitäis tulla pulaa. Myös kananmunan korvaaminen on helpompaa kuin monet luulevat. Turha sitä täällä toistella että miten, kun paras teksti löytyy aiheesta Kamomillan konditorian sivuilla. 

Mitä itse voisin sitten tehdä? Ruoanlaitto on mennyt välillä aika tähtitieteeksi tässä keittiössä ja samaa reseptiä ei mukamas voisi tehdä toistamiseen. Uusien asioiden kokeilu innostaa, mutta joskus on hyvä rauhoittua ja palata perusteisiin. Vaikka haluan aina testailla kaikkea mitä en ole ennen tehnyt, voi pienillä muutoksilla saada perusruokaankin uutta särmää. Nyt pyrinkin opettelemaan uudestaan perus kotiruoan valmistamista. Mitä se sitten täällä tulee tarkoittamaankaan :)

Suosin kotimaista, luomua ja pyrin tekemään ruoan aina alusta lähtien itse. Tietenkin tarkoitus on valmistaa arkiruoasta edelleen terveellistä ja maistuvaa. Ehkä täältä löytyykin inspiraatiota jollekkin lihattoman lokakuun sekasyöjälle ja miksei kasvissyöjällekin! Monissa blogeissa on myös pyörinyt tekstejä arjen säästöistä ja rahan käytöstä. Esimerkiksi Chocochili-blogissa löytyy monia hyviä säästövinkkejä joilla meinaan muistutella itseäni keittiössä. Olkoot lokakuu siis pääsääntöisesti edullista ja terveellistä arjen ruokaa.

4 kommenttia

 1. Lihaton lokakuu on hieno juttu! Voisinpa itsekin yrittää pitää lokakuussa kotimaisuuden, ekologisuuden ja eläinperäisten tuotteiden välttämisen prioriteetteina ruokailussa - muutenkin kyllä kiinnitän tähän huomiota, mutta voisin skarpata vielä vähän enemmän. Kotimaiset juurekset ja kasvikset ovat tosi hyviä ja edullisia vielä, siispä nyt pitää tankata niitä! Kaikki ihanat punajuuret, tomaatit, salaatit, omenat jne. ovat ihania kyllä. Kotimaisia kasviproteiinin lähteitä voisikin lisätä enemmän ruokavalioon, esim. härkäpapuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimiaisa kasvisproteiineja pitäisi minunkin käyttää enemmän. Juuri härkäpavuista en ole koskaan tainnut edes valmistaa mitään, hyi häpeä! Mutta tosiaan, kyllä sitä voisi skarpata itsekin enemmän kun miettii ekologisuutta. Vaikka eihän sitä kukaan voi aina kaikkea tehdä niin ehkäpä tämä teho-kuukausi auttaa jonkun hyvän valinnan muistamista ja sen muuttumista tavaksi :)

   Poista
 2. Tähän voisikin tarttua, vaikka kasvissyöjä olenkin, esimerkiksi houkuttelemalla avokkia syömään pelkästään kasvisruokaa kotona ja jättämällä broilerin ja kananmunan kokonaan väliin kuten ehdotit. Toivottavasti mahdollisimman moni lihansyöjä osallistuisi tempaukseen ja todellakin yrittäisi valmistaa kasvisruokaa ja etsiä tietoa tarpeellisista määristä/ravintoaineista jne., muuten lihattomuus voi nimittäin vain lisätä ennakkoluuloja kasvissyöntiä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä! Tämä tempaus on mielestäni oikein hyvä juttu ja mukavan positiivisessa valossa monet sen näkevätkin. Mikä onkin tarkoitus, vaikka kasvissyöjiä kohtaan liittyy toisinaan negatiivisiakin ennakkoluuloja.

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top