Munaton munakas




Kamomillan konditoria julkaisi facebook sivullaan kanattoman munakkaan kuvan josta inspiroituneena kokkasin sitä äkkiä aamupalaksi! Soijajogurttia ei ollut mutta silken tofua löytyi ja koska olenkin tottunut tekemään munattoman munakkaat tästä, sujui se nytkin. Lisäsin hiukan vettä enemmän, sillä tofu jättää rakenteen kuivemmaksi kuin soijajogurtti.  Muuten noudatinkin ohjetta  ja hyvä aamupala siitä tuli! Lisäksi söin tomaattia, kurkkua ja äidin tekemää paholaisenhilloa.

Minulla on suuri säkki gramjauhoja kaapissa, eivätkä ne maksaneet edes kovin paljon. Tällainen aamupala on on proteiinirikas, edullinen ja herkullinen.
1/4 silken tofu paketista
0.5dl + 3rkl vettä
1rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
1dl kikhernejauhoja
mustapippuria, paprikajauhetta ja suolaa

paistamiseen öljyä

Kaadoin kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöritin tasaiseksi. Paista keskilämmöllä molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Tarjoile! Tein ohjeen kaksinkertaisena, sillä syöjiä oli kaksi. Toimi silti oikein hyvin, munakkaat pitää vain muistaa paistaa osissa jotta taikina ehtii kypsyä rauhassa.

Vinkki: Paista pieniä pyöreitä kakkusia ja nappaa ruisleivän välissä ''munaleipä'' evääksi.



3 kommenttia

  1. Olipas kiva toi tofu tossa, kun aiemmin tein vegemunakkaan, johon tuli pelkkää kikhernejauhoa, niin oli tosi jauhonen ja kuiva koostumus... Heitin vielä porkkanaa sörsselin sekaan ja oli kyllä kiva kun jäi pieniä sattumiakin pureskeltavaksi! :) Rutkasti vaan mausteita vaatii, ja ens kerralla varmaan kokeilen vähän suuremmalla tofumäärällä ja pienemmällä jauhomäärällä saadakseni vielä pehmeemmän koostumuksen. Makeaks pannukakukshan tämä taittus kanssa kuhan vähän muuttelis! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että toimi! Itsekin pidän tofulla tehdystä enemmän, kuin pelkistä jauhoista. Mausteita tosiaan vaatii, Tuo paholaisenhillo on mielestäni ihan loistava tällaisiin, kun se on aika voimakkaan makuista. Kerro ihmeessä miten muuntelu onnistui sitten, se on aina kiva napata muiden hyvät vinkit talteen!;)

      Poista
    2. Noniin tuli tota makeaa versiota kokeiltua ja ihan pöperöksihän se meni! :D Porkkanan sijaan laitoin bataattia, makeuttajana toimi siirappi, vaniljauute ja raastettu omena ja maustoin kanelilla ja kardemummalla. Kikhernejauhojen lisäks laitoin vähän kaurahiutaleita, hamppu-, ja pellavansiemenrouhetta, leivinjauhetta ja sit tietenki sitä tofua. No, taikinan takenne oli vähän rakeisempi ja pannullahan se sitten hajos ihan puuroks. Naureskellen sitten koitin saada edes jotain siitä aikaseks, mutta sellasta mössöä siitä vaan lopulta tuli. Mutta ihan hyvää kuitenkin soijajogurtin, raa'an omenaraasteen ja mustikoiden kanssa :D Ehkäpä aavistuksen liian vähän kikhernejauhoja, kun sehän sen sitten sitoo. Mutta en kyllä vielä luovuta tän makeen kikhernejauhopannarin kanssa! http://chocochili.net/2013/03/gluteenittomat-banaanipannukakut/ jos tuolta nappais ideaa.. Noh, mutta tulipahan kokeiltua ja idea tuli täältä sun blogista! x)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top