Pumpkin muffins

Löysin Love & Zest blogista kivan näköisen kurpitsamuffinssiohjeen. Oikeastaan minun oli vähän pakko käyttää tätä ohjetta, sillä vehnäjauhot olivat loppu ja lähes kaikkiin omiin suosikkiohjeisiin niitä tulee yli 2c. Kaurajauhojakaan ei ollut mutta omasta kombinaatiosta  tuli oikein hyvä tulos. Omenasoseen korvasin ylimääräisellä kurpitsasoseella, koska sitä oli tehosekoittimen pohjalla ja en jaksanut kaapia pois... voi kyllä, meillä leivotaan näillä säännöillä. Käytin aineksia sen mukaan mitä kotona oli, kuten aina. Erytriolin voi korvata samalla määrällä mitä tahansa sokeria.

Näistä tuli pieniä mutta kosteita, ilmavia ja syksyisiä.

1 cup = 2.4dl

1 1/4 c kurpitsasosetta
2tl no-egg jauhetta
1/4c oliiviöljyä
1/3c soijamaitoa
1tl vanilja-aromia
1/2 cup erytriolia
1/2 cup fariinisokeria
1 cup vehnäjauhoja
1/2cup kookosjauhoja
3/4 tl suolaa
1tl soodaa
1rkl piparkakkumaustetta

Sekoita kurpitsasose, öljy, soijamaito ja vanilja-aromi keskenään tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita niitä juuri niin kauan että ne ovat sekoittuneen. Muutama möykky ei haittaa, kunhan massaa ei ylisekoita. Nostele muffinssivuokiin ja paista 190 asteessa noin 15-20min, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.

Ripottele päälle tomusokeria ja nauti. Pakastin osan muffinsseista ja ne olivat mikrossa käytyään tämänkin jälkeen oikein hyviä.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top