Raaka appelsiini-suklaakakku



Meillä oli eilen illalla mitä ihanin tyttöjen ilta. Hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja kaverin häistä jääneiden viinien tuhoamista. Mukaan leivoin kolmen kerroksen raakakakun, mikä oli myöskin menestys. Pehmeää, täyteläistä, syntisen hyvää ja terveellistä!
Nappasin vinkkejä sieltä täältä. Keskimmäiseen kerrokseen sain vaikutteeni ja neuvoni Maijan Makia blogista. Pohjan ja päällysen kehittelin päästäni ja tunteen varassa. Raakakakut ovat sittenkin enemmän mun juttu kuin luulin! Päivällä äiti pistäytyi nopeasti ja pakkasin hänelle osan kakusta matkaan. Pienen palan testasimme mansikkasoseen kera. Yhden osan jätin miehelle kotiin ja puolikkaan otin mukaan.

Tein kakun pyöreään irtopohjavuokaan. Suosittelen maistelemaan seoksia ja säätämään oman maun mukaiseksi. Taatelit antavat itsessään jo makeutta, mutta voit halutessasi lisätä tai vähentää agaven ja hunajan määrää. Samoin kaakaojauhetta lisäämällä ja vähentämällä saat kakusta vähemmän tai enemmän täyteläisen ja tumman suklaan makuisen. Lisämausteena voi käyttää esim. kanelia, chiliä, vaniljaa, kardemummaa...

Tein kakkun kolme kerrosta, joten tämä oli hiukan työläs. Myös pohjasta + keskikerroksesta tulee jo hyvä kakku sellaisenaan! Samoin saat mukavan moussekakun kun teet pelkästään pohjan ja päällimmäisen kerroksen. Suosittelen kuitenkin kaikkea kolmea, se on vaivan arvoista!


Pohja:

5 taatelia
3dl pähkinöitä, käytin parapähkinöitä ja saksanpähkinöitä
2rkl raakakaakaojauhetta
3rkl kaakaovoita
2rkl kookosöljyä
Piparkakkumausteseosta

Raasta kaakaovoi ja laita se kattilaan vesihauteeseen kookosöljyn kanssa. Hienonna pähkinät hienoksi ja lisää kivettömät taatelit. Anna massan pyöriä hiukan ja lisää sula kaakaovoi ja kookosöljy sekä kaakaojauhe ja sekoita vielä hetki. Kopauta massa pois blenderistä ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjan päälle.

Helpotusvinkki: Pohja onnistuu pelkästään taateleista ja pähkinöistä aivan hyvin. Jos käytössä ei ole tehokasta tehosekoitinta tai monitoimikonetta, pähkinät voi myös hienontaa käsin ja muussata taatelit vaikka haarukalla joukkoon. Hiukan vähemmän tehokkaaseen koneeseen riittää, kun liotat pähkinöitä muutaman tunnin, jotta ne pehmenevät. Jos käytät kuivattuja taateleita, liuota myös niitä hetki ennen käyttöä. 

Appelsiini-suklaakerros:

10 taatelia
4 pienen appelsiinin mehu ja kuori
2dl raakakaakaojauhoa
2tl vaniljaa
1 rkl agave siirappia tai hunajaa
1dl kookosöljyä
1rkl maapähkinävoita
5rkl kaakaovoita
kanelia
(kookosmaitoa)

Raasta appelsiineista kuoret ja purista mehut. Jos käytät isompia appelsiineja, 3 voi riittää. Laita kookosöljy, agave ja raastettu kaakaovoi vesihauteeseen ja sulata ne. Kaada kaikki tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi. Jos massa on liian paksua, lisää kookosmaitoa muutama rkl kerrallaan. 
Kaada pohjan pääälle ja levitä lusikalla tasaisesti kaikkialle. Odota noin 30min ennen kuin teet seuraavan kerroksen. Näin keskikerros ehtii hyytyä jääkapissa kovemmaksi ja kerrokset eivät sekoitu. Laitoin itse kakun pakkaseen jotta odottaminen väheni hiukan. 

Avocado-suklaamousse:

1 kypsä avocado
0.5dl cashew pähkinöitä
5 taatelia
2rkl kookosöljyä
1-2rkl hunajaa tai agavea
3rkl kaakaovoita
2dl kookosmaitoa
1rkl maapähkinävoita tai enemmän maun mukaan
raakakaakaojauhetta maun mukaan

Laita avocado, cashewit, taatelit, kookosmaito ja maapähkinävoi blenderiin. Pyöritä tasaiseksi. Sulatakaakaovoi, kookosöljy ja agave vesihauteessa ja lisää ne blenderiin. Pyöritä tasaiseksi. Nyt ala lisäilemään kaakaojauhetta kunnes lopputulos miellyttää ja massa on mielestäsi sopivan suklaista. Jätin tarkoituksella pintakerroksen hiukan vähemmän suklaiseksi kuin keskikerroksen.  Levitä kakun päälle ja koristele halutessasi vaikka kookoslastuilla.

Helpotusvinkki: Jos käytössä on vähemmän tehokas blenderi, liota cashew pähkinöitä ennen blendaamista jotta vältyt sattumilta. Ne voi myös jättää kokonaan pois. Jos et halua käyttää kaakaovoita ja kookosöljyä (jähmettävät rakenteen) voit blendata joukkoon myös muutama rkl chia siemeniä ja psylliumia. Näin rakenteesta tulee moussemaisempi, mutta tarpeeksi jähmeä pysyäkseen kauniisti kakun päällä. Maapähkinävoin tilalla voi käyttää myös muita pähkinävoita, kuten mantelivoita tai cashewvoita. 

Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2h. Mahdollisuuksien mukaan seuraavaan päivään. Nauti!





5 kommenttia

  1. ai vitsit kun on herkullisen näköinen! pitää kyllä koittaa tätä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todellakin! Tää nousi ihan päähän (vai oliko se se viini...). Kerro sitten miten onnistui jos testaat :)

      Poista
  2. No tässä on ainakin tarpeeksi suklaata vaativampaankin makuun! Nami... Itseni tulee harvoin kyhättyä näitä raakakakkuja, käyvät sen verran lompakon päälle! Ja ovat niin herkullisia, että yksi pala ei koskaan riitä... Onneksi voi tehdä pienempiä "cupcake"-versioita tms., niin lompakko ja mahakin kiittää, jos syöjiä ei ole kovin montaa :-)

    VastaaPoista
  3. Nami kuinka hyvän näköistä! Oon ite kiinnostunut kans koklailemaan omasta päästä näitä raakakakku reseptejä. Tästä sain inspiraatiota ;)

    Terkuin Erika (http://sadetstyle.blogspot.fi/)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Raakakakuissa on ehkä se kiva puoli että mahdollisuudet ovat rajattomat!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top