Seitan leikkele


Jälleen uutta reseptiä. Tätä ei voi vain millään hylätä unohtuneiden reseptien taivaaseen! Välillä meneekin näin että olen viikko tolkulla hiljaa, ja sitten on näitä kausia kun tahti on postaus päivässä. Vaihtelu virkistää eikös!

Olen myös näköjään saanut uutta lukijaa lisää, joten tervetuloa teille! Toivottavasti viihdytte :)

Mutta nyt ohejeesen. Kävimme ikeasta hakemassa höyrystin osan kattilaan jo pidemmän aikaa sitten, joten nyt voimme höyryttää vihanneksia ja ennen kaikkea seitania! Tämän  ohjeen olen napannut täältä, ja se on siis seitan kimpale, josta voi leikata ohuitakin siivuja vaikka leivän päälle. Nyt söimme sitä kuitenkin kanttarelli-pinaatti-ruusukaali kastikkeen kera päivälliseksi. Tämä seitan on kylmänäkin erinoimaista ja sitä ei tarvitse millään tavalla marinoida tai käsitellä uunista tulon jälkeen.

En lukenut valmistusohjeita sen tarkemmin, sillä mukamas kiireisenä aloitin puuhastelun omien vanhojen tapojen mukaisesti. Alla olevalla ohjeella tulee siis oma versioni tästä. Tämä ohje päätyy nopeasti lemppareiden listalle ja tästä tulen varmasti tekemään useampaa eri versiota.3.75dl gluteiinijauhoja
100g suuria valkoisia papuja
1rkl oliiviöljyä
2.5dl vettä
2rkl soijakastiketta
1rkl tomaattipyrettä
muutama tippa nestesavua
3rkl ravintohiivahiutaleita
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
1rkl kuminan siemeniä
tuoretta persiljaa, oreganoa ja timjamia

Tein seitanin hyvin simppelisti. Laita kaikki ainekset paitsi gluteiinijauhot tehosekoittimeen. Pyöritä pulsseina jotta kaikki sekoittuvat, mutta eivät mene aivan tasaiseksi. Mielestäni pienet papurakeet sopivat joukkoon. Halutessasi voit tietenkin tehdä massasta aivan sileää.

Sekoita haarukalla gluteiinijauhot joukkoon. Kun haarukalla ei enää pysty sekoittamaan, ala leipoa massaa kädellä. Lisää gluteiinijauhoja lisää vähän kerrallaan tarvittaessa. Massa jää kuitenkin melko kostean tuntuiseksi ja tämän ansiosta lopputuloksesta tulee hyvin ilmava. Jos haluat tiivimmän koostumuksen, voit laittaa suoraan 4dl gluteiinijauhoja. Muotoile massasta pallo tai pitkulainen ja kääri se folioon. Kierrä päädyt tiukasti kiinni sillä seitan turpoaa kypsetessään.

Höyrytä 1h ajan. Kun 45min on kulunut, laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Kun seitania on höyrytetty tunnin, nosta se suoraan uuniin ja anna kypsentyä keskitasolla 30min. Ota uunista ja tarjoile heti tai anna jäähtyä myöhemäpää käyttöä varten. Suoraan uunista syötynä rakenne on hyvin pehmeää ja mureaa, mutta se tiivistyy jäähtyessään.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top