Soijarouhepihvit



Olen pitkään etsinyt hyvää ohjetta soijarouhepihveille. Niissä käytetään usein paljon jauhoja ja paistetaan runsaassa öljyssä. Vaikka ne ovatkin näin hyviä, olen kaivannut ohjetta jota voisi soveltaa useamminkin arkikäyttöön. Terveellisemmän jäljillä siis jälleen. Nämä löysin vegemisiä blogista. Sovelsin ohjetta hiukan ja tein pyöryköiden sijaan pihvejä. Olen positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta ja vielä lähiaikoina meinaan tehdä pyöyköitäkin. Lisäsin lopputulokseen hiukan maustekastikkeita ja gluteiinijauhoja mukavemman rakenteen aikaan saamiseksi.

Puolitin ohjeen, jotta sain sopivan testiannoksen ja hampparitäytteet kahdelle. Puolikkaasta annoksesta sai 8 pientä pihviä. Kaikki katosivat! Juustona käytin cheezlyn cheddar tyylistä ''sulatejuustoa''. Sopi ihan kivasti purilaisten väliin, mutta pidän kuitenkin enemmän itsetehdyistä juustoista tai vaikka viipaleesta tofua.

Tästä olisi tarkoitus jalostaa vielä ohje jossa korppujauho ja gluteiinijauho korvataan vaikka kikhernejauholla.  Myös kookos- ja mantelijauho on toiminut hyvin pihveissä, joten niitäkin meinaan testata. Vaikka korppujauhoja vastaan minulla ei ole mitään, niin niitä on harvoin kaapissa. Kun taas kookosjauhoja löytyy aina. Monen mielestä varmaan hullun kurista että kuivakaapin sisältö on näin, mutta kaipa sitä löytyy mitä useammin tulee käytettyä. Gluteiinijauhot ovat suosikkejani sillä niistä saa tehtyä seitania, mutta gluteiinittomat pihvit ovat vähintään yhtä hyvä juttu :) Kaikki hyvät soijapihvi- ja pyörykkäreseptivinkit otetaan mielellään vastaan!

2dl soijarouhetta
0.75dl korppujauhoja
0.5dl gluteiinijauhoja
2.5dl vettä
1 sipuli
1rkl soijakatiketta
1rkl sweet chili kastiketta
1rkl tomaattipyrettä
0.5rkl paprikajauhetta
mustapippuria, valkosipulijauhetta

Silppua sipuli hyvin pieneksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja loput ainekset keskenään. Yhdistä ainekset ja anna turvota hetken. Lisää nestettä tai jauhoja jos rakennetta tarvtisee säädellä. Massa jäi melko kosteaksi, mutta tiivistyi uunissa hyvin. Muotoile pihveiksi ja paista uunissa 225 asteessa 20min.

7 kommenttia

  1. Kuulostaapa (ja näyttää) hyvälle! Itsekin olen kaivannut vastaavalaista soijarouheohjetta nykyisin käyttämäni mustapavun rinnalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Pihvit ovat oikeasti mehukkaampia miltä ne kuvassa näyttävät :) Mustapapuakin pitäisi muistaa käyttää useammin!

      Poista
  2. Kiitos vinkistä! Näyttää hyvältä (: Olen vähän laiska tekemään mitään pihvejä (olen myös kasvissyöjä), mutta ajattelin nyt ensin kokeilla punajuuri-kikherne-pihvejä, mutta josko sitten seuraavaksi näitä (:

    VastaaPoista
  3. Mä aion kokeilla näitä! Kiitti helposta ohjeesta.

    VastaaPoista
  4. Tuli hyviä pihvejä, kiitos ohjeesta!

    Muutin kyllä reseptiä hiukan, jätin pois paprikajauheen ja tomaattipyreen, ja laitoin sw&sour-maustetta sekä afrikkalaista mausteseosta muiden mausteiden lisäksi.

    Teen toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja laitoin lisäksi chiliä. Söin avokaadon ja riisin kera.

      Poista
  5. Kiva juttu! Noi sun mausteet kuulostaa hyvältä. :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top