Tomaatti-kurpitsa pastakastike



Nyt alkaa virallisesti kurpitsan tuhoaminen. Viimeinen pieni myskikurpitsa jääkaapista on käytetty, ja äitini varastossa odottaa ihka oikea halloween kurpitsa, 15kg sellainen. Ja tietenkin se loputon omenavuori josta meidän perhe saa iloita melko pitkälle vuoteen... ja seuraavaan vuoteen. Joka vuonna.

Koksa kurpitsan paljouden takia voin upottaa kurpitsaa kaikkialle, meinaan niin myös tehdä. Pahoittelen hulluuttani mutta tiedättehän niitä naisia jotka sanovat että eivät voi elää ilman suklaata? No minäpäs en tietäisi mitä tekisin ilman kurpitsaaa! Nyt ei onneksi tarvitsekkaan tietää!

Kuvassa täällä julkaistut vegemisiä blogista napatut pyörykät. Tehty samalla ohjeella kuin pihvit, jotka itseasiassa löytyvät myös viikon reseptinä kasvisruokaa.fi sivustosta. Jos joku ei vielä tiedä mistä on kyse niin nyt kipin kapin tutustumaan. Kasvisreseptien ohjeiden metsästys käy nimittäin päivä päivältä helpommaksi. 

Tämä tomaattipastakastike on helppo ja nopea, jos kurpitsa on jo käsitelty ja soseena. Kurpitsan ja tomaatin makuyhdistelmä toimii aina, mutta ei ole liian luonteikas. Näin ollen myös vähemmän kurpitsahullut varmasti pitävät tästä. Paras tulee tietenkin jos teet itse tomaattimurskasi paahtamalla tomaatteja ensin uunissa.


300g kurpitsasosetta
400g tomaattimurskaa 
1dl kookoskermaa
2rkl ravintohiivahiutaleita 
1/2tl sokeria
2tl soijakastiketta
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 laakerin lehteä
mausteeksi pippuria, tilliä, timjamia ja rosmariinia

Kuullota sipuli kultaisen väriseksi tilkassa öljyä. Lisää tomaattumurska ja anna sen pulpahtaa matalalla lämmöllä laakerilehtien kera. Lisää kurpitsa ja muut ainekset. Käytin kookosmaitopurkista päälle kertynyttä kermaa. Keittele muutaman minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä. Nouki laakerinlehdet pois, tarkista maku ja tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top