Vanukas purkissa
Kaikki eväs minkä voi ottaa lasipurkissa mukaan, on hyvä juttu. Tällä ideologialla kuljetan raakapuuroni, chiavanukkaani, salaattini, keittoni, kaiken... eväänä lasipurkeissa. Se on vain jotenkin niin kätevää kun ruoan voi laittaa jo edellisenä iltana tekeytymään purkkiin. Lisäksi luotan lasipurkkien kierrekansiin huomattavasti enemmän kuin muovirasioihin. Myös puhdistaminen sujuu kivasti. Vettä ja tiskiainetta purkkiin ja ravistus. Kotona voi sitten laittaa vielä tiskikoneeseen, käsin on tietenkin aivan liian rankkaa pestä.

Tänään on muuten vapaapäivä mutta klo 16-22 on työvuoro.  Tämä tarkoittaa sitä että tänään aamulla on salipäivä. Ja salipäivä tarkoittaa sitä että töihin pitää keksiä joku kiva proteiinivälipala, sillä se kiljuva nälkä iskee jossain vaiheessa myös töissä. Se ''pakko saada ruokaa nyt'' iskee vaikka kuinka söisi täyttävän lounaan päivällisen, välipalat.. ja se iskee yleensä siinä vaiheessa kun olen saanut rahat laskettua ja valmistaudun viimeiselle tunnille töissä. Mutta minäpä varaudun ja ylimääräisenä eväänä kuljetan mukaan siis tällaisen herkun ja sijoitan kahvitaukoni sopivasti ja ennakoiden työpäivän loppuun.


100g mustaherukoita, tai muita marjoja
20g proteiinijauhetta, käytin herneproteiinia
1rkl kookoshiutaleita
1rkl chia siemeniä
1.5dl soijamaitoa/mantelimaitoa
1/2tl agar agar jauhetta + 2dl vettä*
Makeuta halutessasi vaikka taateleilla

Laita kaikki ainekset agaria + vettä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Lisää soijamaitoa tai vettä tarvittaessa. Keitä agaria vedessä kunnes jauhe on kokonaan liuennut. Agar jauhe liukenee melko nopeasti, hiutaleiden kanssa kestää kauemmin ja niitä on myös käytettävä jauhetta enemmän saman tuloksen aikaansaamiseksi. Kun agar on liuennut, norota se blenderiin ja anna pyöriä vielä hetken. Edelleen voit lisätä nestettä jos koet että seos ei pyöri kunnolla. Kaada lasipurkkiin ja siirrä jääkaappiin.

* Käytin agaria sillä keittelin sitä samalla myös toiseen ruokaan. Tämän voi jättää kokonaan pois, sillä chia siemenet itsessään jo tekevät rakenteesta vanukasmaista. Jos agarin tilalla haluaa käyttää jotain niin 1/2-1rkl psyllium jauhetta tai lisää chia siemeniä ajaa asian samalla tavalla.


2 kommenttia

  1. Onneksi luin tämän postauksen vasta nyt, muuten olisin kantanut eilen Ikeasta ison kasan lasipurkkeja vain siksi, että tuo vanukas purkissa näyttää niin ihanalle! Ruuan mukaan ottamiselle ei ole tarvetta, joten purkeista ei vielä olisi hyötyä. Se on kyllä totta, että minäkin luotan enemmän lasipurkin kansiin kuin muovipurkkeihin.

    VastaaPoista
  2. Ihanan väristä! Lasipurkit on kyllä käteviä myös eväissä. Niistä ei ruoat valu kassin pohjalle.:)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top