Best Carrot Cake Ever





En ole varmaan koskaan saanut yhdestäkään kakusta niin paljon ylistyksiä kuin tästä. Tämä tehtiin isänpäivän kunniaksi isoisälleni ja loput vein työpaikalleni vielä samana iltana. Aamuksi kaikki oli kadonnut. Äitini sanoi että tämä on yksi parhaita koskaan aikaan saamiani kakkuja, joten sellaisena minä meinaan sen nyt esitellä. 

Alunperin tarkoitus oli tehdä raakakakku, mutta ystävällisistä vinkeistä päättelin että raakakakut kannattaa säästää niiden joukkoon jotka sitä enemmän osaavat arvostaa. Vaikka sukulaiseni varmasti olisivat pitäneet lopputuloksesta, eivät he olisi ehkä tajunnut kuinka hieno juttu tässä on nyt kyseessä. Raakaainekset saavat siis odottaa ensi kuuhun, kun vietämme tyttöjen kanssa pikkujouluja. 

Vaikka en päässyt raakakakkuilemaan, oli tämä kakku kyllä kaiken vehnäjauhon arvoista. Tulos oli niin mehevä ja herkullinen että en voi muuta kuin suositella, jos kaipaat takuu varmaa herkkua! Ohje on peräisin Emily Mainquistin Vege herkkuja kirjasta. Olen aiemminkin lukenut ohjeita tästä ja nyt ostin viimeisiltä hulluilta päiviltä aivan omaksi. Ohjeet ovat harmikseni grammoissa mutta koska minulla on elintarvikevaaka, se ei juuri menoa haitannut. Suurempia muutoksia en tehnyt, mitä nyt jätin rusinat pois kakusta. Rusinat ovat hyviä mutta en juuri lämmennyt idealle niistä kakun sisällä. Vähensin myös sokerin määrää hiukan.



325g luomuvehnäjauhoja
250g täysruokosokeria
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2 1/2tl kanelia
1tl kardemummaa, oma lisäys
95g kookoshiutaleita
175g saksanpähkinärouhetta

240ml kasvisöljyä
220g hienoksi raastettua porkkanaa
225g ananasmurskaa valutettuna
1rkl vaniljasokeria  (alkuperäisessä 1tl)
3tl no-egg jauhetta + 4rkl lämmintä vettä

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja voitele ja jauhota kaksi irtopohjavuokaa (Omani olivat 21cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Siis jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda, suola, mausteet ja kookoshiutaleet. Pähkinöistä käytä 60g. Tämä oli noin desin verran. Loput säästä koristeluun.

Sekoitin ensin no-egg jauheen huolella lämpimään veteen. Sitten raastoin porkkanan (blendasin vitaixilla kunnes oli silppua mutta ei mössöä). Lisäsin ananasmurskan porkkanoiden joukkoon ja pyöritin sykäyksittäin vielä muutaman kerran. En halunnut ananassattumia yhtään. Sekoitin joukkoon öljyn, vaniljan ja no-eggin ja yhdistin märät ainekset kuivaseokseen.

Sekoita kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Kaada kahteen kakkuvuokaan ja paista 30-35min. Annoin pohjien jäähtyä kokonaan ennen irrottamista.

Nyt kuorrutukseen! Tämä oli ehdottomasti paras kakkukuorrutus ikinä. Isoäitini ja äitini kanssa nuolimme kulhon viimeiseen pisaraan asti puhtaaksi. Kuorrutetta tulee paljon mutta en viitsinyt jättää avattua kermatilkaa vaahdottmatta, en olisi kuitenkaan tehnyt sille mitään muuta. Voit siis huoletta suunnitella runsaat pursotukset ja koristelut. Jos et halua että kuorrutetta jää liikaa yli, vähennä vaniljakastikkeen ja tofutin määrää hiukan. Vispi toimii perustana joten suosittelen että se käytetään kokonaan. Vaniljakastikkeen tilalla voi myös laittaa yhden pienen vaniljasoijavanukkaan, ja näin ei jää avattua kastikepurkkia jääkaapinperukoille. 



1prk alpron airy & creamy vispiä
1prk vegaanista vaniljakastiketta (250ml) 
1prk tofutti maustamatonta soijatuorejuustoa
Tomusokeria tarpeen mukaan

Vaahdota soijavispi jämäkäksi vaahdoksi ja lisää tomusokeria kunnes seos on mielestäsi sopivan makeaa. Vatkaa joukkoon vaniljakastike ja soijatuorejuusto. Soijatuorejuustoa kannattaa pitää hetki ennen käyttöä huoneenlämmössä jotta vatkaaminen on helpompaa. Tarkista maku ja lisää tomusokeria tarvittaessa. Aseta jääkaappiin ja anna jähmettyä siellä ainakin 30min. Näin kuorrutetta on helpompi pursottaa ja käsitellä. 

Koristele kakku mielesi mukaan. Itse käytin reunoilla manteli-hasselpähkinäseosta ja päälle asettelin pekaanipähkinöitä. Säilytä jääkaapissa kunnes tarjoilet.

Tämä kakku sopii esimerkiksi joulupöytään! Kokeile lisätä mausteisiin hiuakn piparkakkumaustetta ja koristele piparisydämmillä, taateleilla tai vaikkapa lumihiutaleen muotoisilla sokerikekseillä! Taivaallista.








3 kommenttia

  1. njam! ihanan näköinen! heti tekee mieli ruveta leivonta puuhiin!

    VastaaPoista
  2. se munajauhe, miten sen voisi korvata kananmunilla, en ole nähnyt kaupassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä jauhetta ostan yleensä ruohonjuuresta tai punnitse ja säästä kaupasta. Miedän citymarketissakin taitaa olla jos oikein muistan. En ole ihan varma miten munilla korvataan ja onko kakku samanlainen tämän jälkeen. Paketissa kuitenkin sanoaan että 1tl korvaisi yhden munan, joten olisiko 2-3 munaa riittävästi?

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top