Jouluinen Chiavanukas




Selailen lähes päivittäin Finding Vegan sivustoa josta silmään osuikin chiasiemenvanukas, koristeltuna granaattiomenansiemenillä. Oma granaattiomenani oli mennyt huonoksi ja päätin turvautua pakkasesta löytyvään pensasmustikkaan.

Chiaa löytyy lähes aina kaapista ja käytän sitä monenlaisiin ruokiin. Lempparit ovat erilaiset  vanukkaat mutta chiaa voi käyttää myös korvaamaan kananmunia leivonnaisissa jotka kaipaavat sitoa ja rakennetta.

Tällainen aamupala on takuuvarma hyvän aamun aloitus, varsinkin niille aamuille kun aikaa ei juuri ole tai ruoka on napattava mukaan. Ei vaan voi mennä pieleen.

Chiat ovat pikkuruisia supersiemeniä ja listasinkin 10 syytä miksi minä syön chia siemeniä:

1. Ne sisältävät runsaasti hyviä rasvoja joita saatan herkästi muuten unohtaa ruokavaliostani
2. 100g sisältää noin 20g proteiinia, eli huimasti!
3. Ne sisältävät runsaasti ravintokuituja
4. Ne muodostavat geelin joka hellii ja täyttää vatsaa
5. Chiat sisältävät esimerkiksi kalsiumia ja rautaa
6.Sanotaan että chian geeli voi hidastaa äkillisiä verensokeripiikkejä koska se voi hidastaa hiilihydraattien imeytymistä.
7. Chiasta tehty geeli säilyy jääkaapissa 2 viikkoa, ei ruokaa roskiin siis.
8. Chiaa ei tarvitse murskata jotta elimistö saa sen edut käyttöönsä
9. Saat kätevän välipalan töihin suoraan purkkiin tehtynä. Lisää vain neste, marjat ja chia.
10. Ne ovat todella herkullisia!


Jouluinen chiavanukas

2.5dl mantelimaitoa
3rkl chia siemeniä
1/2tl piparkakkumaustetta
Vaniljaa
1dl mustikoita tai muita marjoja

Sekoita chia, mausteet ja mantelimaito huolella sekaisin ja jätä yöksi tekeytymään jääkaappiin. Aamulla lisää joukkoon mustikat ja nauti!



3 kommenttia

  1. Tänä aamuna itsekin vetelin aamupalaksi chiavanukasta. Omaani laitoin kanelia ja vaniljaa ja päälle banaania, kookoslastuja :) On kyllä hyvä aamupala ja pitää nälkää loitolla pitkän aikaa :) Ja kaikenlisäksi kätevää, kun aamupala on lähes valmiina, kun ton voi tosiaan tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin.

    VastaaPoista
  2. Oijoi! Ihanaa! Tein gluteenitonta leipää juuri toisen satsin mantelimaidolla ja chiaa on kaapissa! Tätä siis aamiaiseksi!

    VastaaPoista
  3. Sait vakuutettua chian mahtavuudesta! Itse en ole toistaiseksi koskaan vielä kokeillut, ovat aina myytävissä niin isoissa pusseissa niin en ole toistaiseksi raaskinut - ostoslistalla on aina niin paljon kaikkea muutakin kivaa. Ehkäpä jos pukki toisi chia-pussukan ainaisten suklaakonvehtien sijaan!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top