Linssi seitan
Aikaisemmassa ohjeessa käytin valkoisia papuja. Nyt niitä ei ollut saatavilla ja nappasinkin kaapista tölkin vihreitä linssejä. Olen jotenkin innostunut tekemään seitania höyryttämällä ja paistamalla. Näin sitä ei tarvitse marinoida, keittää, vahtia ja vielä paistaa. Seitan paistuu itsekseen ja välillä pitää vain käydä nostamssa pötköt höyrytyskattilasta uuniin. Tulos on kuitenkin mehevä ja herkullinen! Ei lainkaan kuiva tai sitkeä, vaan murea. Näin valmistettaessa seitaniin saa upottaa kunnolla mausteita ja makua. Itse harvoin teen kastiketta ruoalle mutta tähän päälle iso loraus bbq kastiketta teki kyllä tehtävänsä. Lähes koko seitan katosi parissa päivässä, pienen palan jemmasin sivuun ja käytin hernekeittoon.

Alkuperäinen ohje täällä! Tässä versiossani idea pysyy jotenkin samana mutta lopputulos alkaa jo olla aika kaukana alkuperäistä :)

Tällä kertaa tein ohjeen kaksinkertaisena, ja höyryttimeen mahtuikin rinnatusten kaksi pötköä. Teen mielelläni seitania enemmän kerrallaan, sillä onhan se tavallaan hiukan työläämpi ruoka. Lisäksi se on niin hyvää että pötkö nro 1 katosi jo samana iltana. Alla yksinkertainen annos.


1/2 tlk vihreitä linssejä, go green
1 1/4 cup gluteiinijauhoja
1/4 cup gramjauhoja
1rkl oliiviöljyä
2rkl soijakastiketta
1rkl bbq kastiketta
3rkl ravintohiivahiutaleita
1rkl tahinia
3 aurinkokuivattua tomaattia
1rkl paprikajauhetta
2tl valkosipulijauhetta
Mustapippuria

Laita tehosekoittimeen linssit, öljy, soijakastije, bbq, tahini ja tomaatit. Blendaa kunnes tomaatit ovat rikkoutuneet ja massa on melko tasaista. Tykkään pienistä sattumista mutta annoin kuitenkin kaiken mennä melko sileäksi. Sekoita loput ainekset keskenään. Yhistä ainekset haarukalla sekoittaen. Kun sekoittaminen käy vaikeaksi, jatka kädellä vaivaamista. Vaivaa muutaman minuutin ajan ja muodosta taikinasta soikea pallo. Kääri tämä pötköksi folioon ja kierrä päät tiukasti kiinni.

Kiehauta vesi ja aseta höyrystin osa kattilan päälle. Aseta seitan höyrystimeen ja höyrytä tunnin verran. Viimeisen vartin aikana käy laittamassa uuni päälle 180 asteeseen. Kun seitan on ollut höyrystimessä tunnin, nosta se uuniin ja paista 30min. Anna jäähtyä hiukan, kääri pois foliosta ja tarjoile! Voit käyttää tätä leivän välissä lisukkeena tai nauttia pihveinä. Kuvassa miehen annos ennen töihin lähtöä, seitania, pinaattia, manteleita. Kuvasta puuttuu vielä lisukkeksi keitetty parsakaali.

2 kommenttia

  1. Oi, näyttää hyvältä! Mielenkiintoinen maustekombo! Tahini ja bbq-kastike kuulostavat yhdessä niin oudolta, että sen on pakko olla hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En edes tullut ajatelleeksi tuota, molempia tulee niin vähän että eivät läpi ainakaan maistu. Tahinin tai maapähkinävoin lisääminen seitantaikinaan tekee mielestäni hyvää rakenteelle ja varsinkin maapähkinävoi tietenkin myös maulle!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top